Share the story

Οι αποδείξεις της Dr Lynne Dawkins

Η Dr Lynne Dawkins, το Κέντρο Έρευνας Συμπεριφοράς Εθισμών και το Πανεπιστήμιο London South Bank University (LSBU) παρουσίασαν μια μυθική διάλεξη πάνω στο άτμισμα η οποία είχε αντλήσει τα πιο πρόσφατα στοιχεία και ενημερώσεις από το 2013. Η διάλεξη έλαβε χώρα στο LSBU πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά το βίντεο πρόσφατα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

Η Lynne ξεκίνησε τη διαδικασία λέγοντας: “Οι δημόσιες αντιλήψεις εξακολουθούν να είναι συγκεχυμένες, υπάρχει απίστευτη αφέλεια και άγνοια για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Σκέφτηκα ότι ήρθε η ώρα, “αφού είχα δώσει τελευταία μια διάλεξη σχετικά με τα ευρήματα της έρευνας πριν από πέντε χρόνια, να δώσω μια ενημέρωση για τα στοιχεία που γνωρίζουμε τώρα”.

Μαζί με την Δρ Sharon Cox, η Lynn έγραψε έναν κατάλογο κοινών μύθων, ανησυχιών και λανθασμένων αντιλήψεων που είχαν ακούσει γύρω από το άτμισμα. Η λίστα περιλαμβάνει:

- Έρευνα
- Νομικές ρυθμίσεις
- Ποιος χρησιμοποιεί τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και γιατί
- Νικοτίνη
- Κίνδυνος πυρκαγιάς / έκρηξης
- Πιθανή βλάβη στην υγεία
- Αποτελεσματικότητα και
- Προπύλαιο για το κάπνισμα

dawkinsbanner

Για να απεικονίσουμε τα όσα γνωρίζουμε σήμερα για το άτμισμα, η Lynne ολοκλήρωσε μια έρευνα για δημοσιευμένες μελέτες που εξέταζαν το άτμισμα. Από τη μηδενική έρευνα που διεξήχθη το 2008, σημειώθηκε τεράστια αύξηση σε πάνω από 500 μελέτες το 2018 (και αυτό δεν περιλαμβάνει αναζήτηση για ENDS / Vape / κτλ).

Πριν από το 2016 το άτμισμα υπαγόταν στη γενική ρύθμιση ασφάλειας καταναλωτικών προϊόντων πριν καλυφθεί αργότερα από την Οδηγία για τα Προϊόντα Καπνού - TPD. Η Lynne μίλησε για το πώς τα προϊόντα πρέπει να διαθέτουν άδεια πώλησης στην καταναλωτική αγορά, με τουλάχιστον τα ελάχιστα πρότυπα για την ασφάλεια, την ποιότητα, τη συσκευασία και το μάρκετινγκ. Τόνισε πώς οι ισχύοντες κανονισμοί μπορεί να λειτουργούν αποτρεπτικά για τους τωρινούς καπνιστές στο να κάνουν τη μετάβαση.

Ο Οργανισμός Δράση για το Κάπνισμα και την Υγεία του Ηνωμένου Βασιλείου εκτιμά ότι 3,2 εκατομμύρια ενήλικες Βρετανοί ατμίζουν, που ισοδυναμεί με μόλις πάνω από 6% του πληθυσμού. Αυτό γίνεται κυρίως από τους σημερινούς καπνιστές (1,7 εκατομμύρια) και τους πρώην καπνιστές (1,4 εκατομμύρια). Πιστεύουν ότι η αφομοίωση από μη καπνιστές περιορίζεται σε μόλις το 0,5% του γενικού πληθυσμού. Η μέγιστη αιτιολογία για τη χρήση ατμιστικών προϊόντων ήταν η “διακοπή του καπνίσματος”.

Οι άνθρωποι λένε ότι με το άτμισμα απλά αλλάζει κανείς τον έναν εθισμό με άλλο - αλλά η Lynne επεσήμανε: “Τι κακό έχει η νικοτίνη; Η καύση είναι που σχετίζεται με τη βλάβη από το κάπνισμα. “Η μείωση της βλάβης του καπνού, η μετάβαση σε μια καθαρότερη μορφή νικοτίνης, όπως το άτμισμα, μειώνει ουσιαστικά τον κίνδυνο εμφάνισης νοσημάτων που σχετίζονται με το κάπνισμα. “Αυτή είναι και η βάση για τα προϊόντα αντικατάστασης νικοτίνης, επιθέματα και τσίχλες κ.ο.κ. , δίνοντας στους ανθρώπους τη νικοτίνη που χρειάζονται χωρίς τις βλαβερές συνέπειες της καύσης.”

Πηγή: https://www.planetofthevapes.co.uk/news/vaping-news/2019-02-15_lynne-dawkins-evidence.html