Share the story

Δημοσίευση στη Vaping Post

Σύμφωνα με τα ευρήματα προηγούμενων ερευνών, πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Annual Reviews έδειξε ότι εάν εγκριθεί και ρυθμιστεί με λογικό τρόπο, το άτμισμα θα μπορούσε να μειώσει δραματικά τον αριθμό των θανάτων που σχετίζονται με τον καπνό.

Η μελέτη με τίτλο Ελαχιστοποίηση των Βλαβών και Έλεγχος του Καπνού: Επαναπροσδιορίζοντας τις Κοινωνικές Απόψεις σχετικά με τη Χρήση Νικοτίνης για να Σωθούν Ζωές Γρήγορα , διεξήχθη από μια ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον Dr David B. Abrams από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Η ομάδα έθεσε ως στόχο τη μέτρηση του αντίκτυπου που έχει στην πραγματική ζωή η αποδοχή του ατμίσματος ως βοήθημα για τη διακοπή του καπνίσματος, σε σύγκριση με την συγκατάταξή του σε ρυθμιστικούς κανονισμούς ως μια άλλη μορφή καπνού.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τις τρέχουσες και τις προηγούμενες αναφορές και τα δεδομένα που σχετίζονται με το κάπνισμα, προκειμένου να αποκαλύψουν τυχόν σχετικές συνήθειες και τάσεις. Τα συγκεντρωμένα στοιχεία έδειξαν ότι αν οι περισσότεροι καπνιστές τσιγάρων έπρεπε να μεταβούν στο άτμισμα, εκτιμάται ότι 6,6 εκατομμύρια ζωές θα σώζονταν σε δέκα χρόνια, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως χάνονται 86,7 εκατομμύρια χρόνια ζωής λόγω του καπνίσματος.

Οποιεσδήποτε αρνητικές επιδράσεις του ατμίσματος αντισταθμίζονται από τις θετικές

Η ομάδα εξήγησε επίσης ότι βρήκαν κάποια δυνητική αρνητική επίδραση στο άτμισμα μόνο όταν διεξήγαγαν τις πιο παράλογες προσομοιώσεις και μάλιστα επεσήμαναν ότι οι αρνητικές συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η εξάπλωση του ατμίσματος στη νεολαία, κατανικούνται κατά πολύ από τις θετικές πτυχές.

“Ακόμα και αν ο κίνδυνος για βλάβη σε κάποιος νέους ανθρώπους που διαφορετικά δεν θα είχαν καπνίσει ποτέ αυξάνεται οριακά, οι κίνδυνοι αυτοί πρέπει να σταθμιστούν ενάντια στα ουσιαστικά και άμεσα οφέλη της εκτόπισης του καπνίσματος με ασφαλέστερα προϊόντα νικοτίνης τόσο στους νέους όσο και στους ενήλικες”, κατέληξαν οι ερευνητές.

Πηγή: https://www.vapingpost.com/2019/03/11/new-study-vaping-could-save-seven-million-lives-in-about-ten-years/