Share the story

Νέα προϊόντα ατμίσματος που κυκλοφορούν γύρω από τη μαύρη αγορά έχουν συνδεθεί με πρόσφατες περιπτώσεις βλάβης των πνευμόνων στους Αμερικανούς εμπειρογνώμονες. Προειδοποίησαν ότι τα δοχεία από το υγρό ατμίσματος παράγουν μια χημική ουσία που χρησιμοποιήθηκε επίσης από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.Το Dank Vapes προσφέρει κυρίως μπουκάλια που περιέχουν λάδι κάνναβης. Αλλά είναι μόνο ένα εμπορικό σήμα χωρίς σαφές φόντο για τον κατασκευαστή του.

Ωστόσο, τα υγρά ατμίσματος έχουν γίνει πιο δημοφιλή μεταξύ των ανθρώπων, ιδιαίτερα των εφήβων, που προτιμούν το κάπνισμα κάνναβης στα ηλεκτρονικά τσιγάρα. "Συμπεριφέρονται σαν εταιρεία κάνναβης, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν."

Είναι στη βιομηχανία των συσκευασιών ", ανέφερε ο Μαρκ Χοάσι, ιδρυτής της εφαρμογής Doja, που επικεντρώθηκε στην κάνναβη. "Αυτοί είναι απλά άνθρωποι που γεμίζουν μπουκάλια ως" υγρά ατμίσματος ".
Ισχυρίστηκε ότι τα μπουκάλια είναι φτιαγμένα από τυχαίους ανθρώπους στο γκαράζ τους. Μια άλλη ανησυχία που εγείρεται από τους πωλητές είναι ότι τα υγρά ατμίσματος δεν καλύπτονται από τους ισχύοντες κανονισμούς στη μαύρη αγορά, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο να υπάρχουν άγνωστες και δυνητικά επιβλαβείς ουσίες. Μία από τις τελευταίες υποθέσεις που συνδέονταν με την μαύρη αγορά ήταν ένας 26χρονος άνθρωπος από το Ουισκόνσιν, ο οποίος είναι σε κώμα λόγω σοβαρών καρδιακών και πνευμονικών βλαβών.

Ο αδερφός του είπε ότι νοσηλεύτηκε μετά την κάνναβη από το υγρό ατμίσματος, ανέφερε τη Δευτέρα ο Futurism. Πολλά προϊόντα ατμίσματος που πωλούνται στη μαύρη αγορά περιέχουν μη ασφαλή επίπεδα της μυκλομπουνανίλης. Η Ένωση παράγει υδροκυάνιο που χρησιμοποιήθηκε από τους Ναζί για ένα δηλητήριο σε θαλάμους αερίων κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, σύμφωνα με τον Μάιρον Ρονάι, Διευθύνων Σύμβουλος των εργαστηρίων Μπελκόστα, ένα εργαστήριο δοκιμών κάνναβης. Εμπειρογνώμονες και αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας φοβούνται ότι οι αρνητικές επιπτώσεις του ατμίσματος μπορεί να επηρεάσουν περισσότερους ανθρώπους στο μέλλον. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ξεκίνησαν πρόσφατα μια έρευνα μετά από μια σειρά σοβαρών κρουσμάτων πνευμονικών ασθενειών που σχετίζονται με το άτμισμα. Τον Ιούνιο, η υπηρεσία ανέφερε 94 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν λόγω σοβαρών πνευμονικών ασθενειών. Το Ουισκόνσιν είναι μεταξύ των 14 κρατών με τον μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων. "Το εμπορικό σήμα του ρητού Dank Vapes θα συνεχίσει να μεγαλώνει και να μεγαλώνει περισσότερο σε παράνομες Πολιτείες", είπε ένας οικοδεσπότης της διαμονής. "Είναι φθηνότερα, και ακόμη και σε νομικά κράτη όπου τα νόμιμα φάρμακα φορολογούνται πολύ υψηλά, μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να προτιμούν τις φθηνότερες επιλογές στη μαύρη αγορά."

O Κωσταντίνος Φαρσαλινός τοποθέτηθηκε πάνω στο θέμα αυτό τόνιζοντας την σοβαρότητα της κατάστασης, η οποία αφορά κυρίως νέους.
Τόνισε πως είναι ένα καλό μάθημα για όλη την ατμιστική κοινότητα, συγκεκριμένα για τους ψευδο-καινοτόμους που αναπτύσσουν καιπαράγουν προϊόντα χωρίς δοκιμή.
Συγκεκριμένα τόνισε "Μείνετε με συμβατικά, απλά και αξιόπιστα προϊόντα. Μην πειραματιστείτε με μη ελεγμένα προϊόντα από τις πολλές  "ιδιοφυΐες " που μπορεί να
υπάρχουν στη βιομηχανία του ηλεκτρονικού τσιγάρου,και αποφύγετε τη δοκιμή νέων, φανταχτερών υγρών και προϊόντων."

Πηγή: https://www.medicaldaily.com/black-market-vapes-nazi-gas-chambers-similar-deadly-chemical-found-441204

%MCEPASTEBIN%