Share the story

Άτμισμα: Παράνομες αμπούλες μαριχουάνας που προορίζονταν για χρήση σε ηλεκτρονικό τσιγάρο περιείχαν κυάνιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του NBC. Παράλληλα, η πολιτεία του Όρεγκον ανακοίνωσε πως ακόμα ένας άνθρωπος πέθανε από την οξεία πνευμονοπάθεια που συνδέεται με τη χρήση παράνομων υγρών ηλεκτρονικού τσιγάρου.
Ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ έχει φθάσει πλέον τους 13.
Αναλυτικότερα, κέντρο ανάλυσης κάνναβης στην Καλιφόρνια ανέλυσε 18 αμπούλες με υγρό μαριχουάνας που περιέχουν THC ή τετραϋδροκανναβινόλη – το δραστικό συστατικό της μαριχουάνας, τόσο από νόμιμους όσο από παράνομους εμπόρους.
Από την ανάλυση, λοιπόν, προέκυψε πως στα νόμιμα υγρά δεν βρέθηκαν βαρέα μέταλλα ή κάποια άλλη θανατηφόρα ουσία. Όμως στα δέκα υγρά που προέρχονταν από τη μαύρη αγορά εντοπίστηκαν παρασιτοκτόνα και ένα μυκητοκτόνο (myclobutanil) το οποίο όταν εξατμίζεται/καίγεται παράγει κυάνιο.
"Έχουμε να κάνουμε με μια νέα επιδημία", προειδοποίησε η γιατρός Μέλοντι Πιρζάντα, παιδοπνευμονολόγος στο νοσοκομείο NYU Winthrop στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης.
"Σίγουρα δεν θέλεις να ατμίζεις κυάνιο, δεν νομίζω ότι κάποιος θα αγόραζε μια αμπούλα με επισήμανση ότι περιέχει κυάνιο", δήλωσε από την πλευρά του ο Αντόνιο Φρέιζερ, αντιπρόεδρος των επιχειρήσεων πώληση ειδών ινδικής κάνναβης CannaSafe.
Υπενθυμίζεται πως τόσο το CDC (αμερικανικό ΚΕΕΛΠΝΟ) όσο και ο FDA (αμερικανός ΕΟΦ) συστήνουν στους χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων να μη χρησιμοποιούν παράνομα υγρά ατμίσματος, τα οποία ως φαίνεται μπορεί να περιέχουν άκρως τοξικές και θανατηφόρες ουσίες.


ΠΗΓΗ: capital.gr