Share the story

Άρθρο της Talking Retail

Οι εταιρείες ατμιστικών προϊόντων ανταπαντούν στην αρνητική δημοσιότητα που υπήρξε για την έξη στην Αμερική με μια εκστρατεία τύπου που σχεδιάστηκε για να καθησυχάσει τους καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δύο εθνικές εφημερίδες παρουσιάζουν σήμερα ένα ολοσέλιδο μήνυμα από τη βρετανική ένωση βιομηχανίας ατμιστικών προϊόντων - UK Vaping Industry Association (UKVIA)- όπου τονίζεται ότι τα αμερικανικά προϊόντα δεν είναι τα ίδια με τα ελεγμένα υγρά ηλεκτρονικών τσιγάρων που περιέχουν νικοτίνη τα οποία πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εκστρατεία “Facts Not Fiction” στοχεύει να καθησυχάσει τα 3,6 εκατομμύρια ατμιστές του Ηνωμένου Βασιλείου βεβαιώνοντας πως τα βρετανικά πρότυπα για το άτμισμα είναι “ισχυρά και τα προϊόντα βρίσκονται υπό αυστηρούς ρυθμιστικούς κανονισμούς”.

Η εκστρατεία, η οποία διεξάγεται στις εφημερίδες i και Metro, επισημαίνει ότι η πλειονότητα των περιπτώσεων στις ΗΠΑ έχουν συνδεθεί από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές με παρτίδες μαύρης αγοράς THC (ψυχοτρόπος συνιστώσα της κάνναβης) και άλλα έλαια που δεν προορίζονται για άτμισμα.

Το μήνυμα της UKVIA αναφέρει ότι “από όσο γνωρίζουμε, δεν έχουν αναφερθεί παρόμοιες ασθένειες στο Ηνωμένο Βασίλειο”. Προσθέτει ότι “το άτμισμα δεν είναι απολύτως απαλλαγμένο από τον κίνδυνο, αλλά είναι πολύ λιγότερο επιβλαβές από τον καπνό των τσιγάρων και έχει βοηθήσει εκατομμύρια καπνιστές να διακόψουν”. Η οργάνωση συμβουλεύει τους καταναλωτές να αγοράζουν προϊόντα πάντα από αξιόπιστες επιχειρήσεις και να μην ψωνίζουν από “πωλητές του δρόμου”.

Ο John Dunne, εκπρόσωπος της UKVIA, δήλωσε: “Το άτμισμα αποτελεί μια από τις πιο ζωτικής σημασίας ευκαιρία για τη μείωση των βλαβών στη δημόσια υγεία εδώ και δεκαετίες. Η UKVIA είναι αποφασισμένη να προστατεύσει αυτή τη δυνατότητα, καθώς και να προστατεύσει τους ατμιστές που έχουν ήδη κάνει τη μετάβαση από τα τσιγάρα, αλλάζοντας τη ζωή τους”.

O οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας δηλώνει ότι το άτμισμα είναι τουλάχιστον 95% λιγότερο επιβλαβές από το κάπνισμα και είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που βοηθά τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν αυτή τη συνήθεια. Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων μέσω καταστημάτων λιανικής ανήλθαν σε περίπου 73 εκατομμύρια λίρες μέσα στο δωδεκάμηνο έως τον Απρίλιο του 2019 - αύξηση κατά 12% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Πηγή: https://www.talkingretail.com/news/industry-news/vaping-companies-hit-back-facts-not-fiction-press-campaign-11-10-2019/