Share the story
Δημοσίευση στο Busselton Dunsborough TIMES
Οι επίμαχες νέες έρευνες έχουν αναγνωρίσει ότι το άτμισμα νικοτίνης είναι ένα αποτελεσματικό βοήθημα για τους καπνιστές.
Το άτμισμα νικοτίνης είναι προς το παρόν παράνομο στην Αυστραλία, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα το Βασιλικό Κολλέγιο Γενικής Παθολογίας υποστήριξε τη συγκεκριμένη πρακτική για να βοηθηθεί ο κόσμος να σταματήσει το κάπνισμα.
Ο ειδικός στην αντιμετώπιση του καπνίσματος Dr Colin Mendelsohn είπε ότι η αξιολόγηση της δυναμικής του ατμίσματος για τη μείωση των ποσοστών καπνίσματος ήταν θετική.
“Η μελέτη διαπίστωσε ότι το άτμισμα είναι πιο αποτελεσματικό από άλλα βοηθήματα διακοπής του καπνίσματος και αποτελεί την πιο δημοφιλή μέθοδο στις περισσότερες χώρες όπου αυτή είναι διαθέσιμη”, ανέφερε.
“Αυτό αντιτάσσεται με τις περιοριστικές πολιτικές γύρω από το άτμισμα στην Αυστραλία, όπου τα ποσοστά καπνίσματος παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα τα τελευταία έξι χρόνια.” O υπουργός Υγείας Roger Cook δήλωσε ότι τα προϊόντα διακοπής του καπνίσματος που κυκλοφορούν νόμιμα για πώληση στην Αυστραλία έπρεπε να καταχωρηθούν στην Υπηρεσία Θεραπευτικών Αγαθών Therapeutic Goods Administration για λόγους ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.
“Μέχρι σήμερα, η TGA δεν έχει εγκρίνει κανένα προϊόν ηλεκτρονικού τσιγάρου ως θεραπευτικό αγαθό για να βοηθήσει τους καπνιστές να διακόψουν”, δήλωσε.
Τον περασμένο μήνα, ο κ. Cook διέταξε την επείγουσα ανασκόπηση της ασφάλειας των αρωματικών γεύσεων για το άτμισμα που δεν περιέχουν νικοτίνη και των ηλεκτρονικών τσιγάρων, αλλά ο διευθυντής της Busso Vape, Trinite Williams, δήλωσε ότι η αξιολόγηση του κ. Cook ήταν “ακαλλιέργητη”. Ο κ. Williams είπε ότι το άτμισμα βοήθησε τον ίδιο καθώς και άλλους να σταματήσουν το κάπνισμα.
“Ο εθισμός θα υπάρχει πάντα, αλλά το θέμα είναι, πως περιορίζουμε αυτό τον εθισμό μέσω της λογικής διαδικασίας που διαθέτουμε”, ανέφερε.