Share the story

Mία νέα μελέτη του UCL δίνει νέα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του ατμίσματος στην απαλλαγή από το βλαβερό κάπνισμα.
 
Σε πρόσφατη μελέτη του UCL χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από το 2006. H Δρ. Emma Beard, ερευνήτρια στο UCL δήλωσε "H μελέτη βασίστηκε σε έρευνες, σε πληθυσμούς και σε αμέτρητες κλινικές δοκιμές. Το απότελεσμα της έρευνας δείχνει το άτμισμα να βοηθά τους καπνιστές να απαλλαγούν από την συνήθειά τους. Για την ακρίβεια μόνο το 2017, 50.700 καπνιστές έως 69.930 κατάφεραν να απαλλαχτούν από το βλαβερό κάπνισμα. Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Addiction, «Οι άνθρωποι αυτοί χωρίς το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα συνέχιζαν να καπνίζουν».

replacesmoke

Σε μία ανασκόπηση των στοιχείων σχετικά με το άτμισμα οι Βρετανοί φαίνεται να έχουν βρει μία αποτελεσματική ισορροπία μεταξύ των ρυθμιστικών κανόνων και της προώθησης του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Το μάρκετινγκ είναι ελεγχόμενο και σπανίως βλέπουμε τη χρήση του ηλεκτρονικου τσιγάρου από μη καπνιστές.
 
Το Ινστιτούτο Cancer Research UK που χρηματοδότησε την έρευνα επισημαίνει πως «Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένα σχετικά νέο προϊόν. Δεν είναι ακίνδυνο και δεν γνωρίζουμε τις μακροπρόθεσμες συνέπειες του. Αποθαρρύνουμε όσους δεν καπνίζουν από την χρήση του. Αλλά, οι έρευνες μέχρι τώρα δείχνουν πως είναι κατά πολύ λιγότερο βλαπτικό από το κάπνισμα και οδηγεί στην οριστική διακοπή του. Είναι εξαιρετικά καλό, το ότι 50.000 καπνιστές κατάφεραν χάρη σε αυτό να απαλλαγούν το 2017».
%MCEPASTEBIN%