"Ο πόλεμος ενάντια στα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι θεμελιωδώς λανθασμένος"

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 09:33
"Ο πόλεμος ενάντια στα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι θεμελιωδώς λανθασμένος"

Δημοσίευση του Forbes

Δεν θα το γνωρίζατε ποτέ από όλα τα μακάβρια πρωτοσέλιδα τους τελευταίους μήνες σχετικά με την φαινομενική επιδημία των θανάτων από το “κάπνισμα” ηλεκτρονικών τσιγάρων, αλλά το άτμισμα είναι στην πραγματικότητα ένα θεόσταλτο δώρο δημόσιας υγείας για τους καπνιστές. Η υστερία που περιβάλλει το άτμισμα δείχνει περισσότερο τα παράξενα σημεία των καιρών μας παρά την αντίληψη της πραγματικότητας όσον αφορά το άτμισμα των ηλεκτρονικών τσιγάρων.
Αυτοί οι θάνατοι για τους οποίους μαθαίνουμε  δεν προέρχονται από κανονικά ηλεκτρονικά τσιγάρα αλλά από μολυσμένα περιεχόμενα, ιδιαίτερα το δραστικό συστατικό που απαντάται στην κάνναβη. Οι κραυγές για την απαγόρευση του ατμίσματος δεν έχουν πλέον περισσότερο νόημα από την απαγόρευση του γάλακτος, επειδή μερικοί κακοί άνθρωποι πούλησαν νοθευμένες παρτίδες.
Η αλήθεια είναι ότι το άτμισμα είναι κατά 95% λιγότερο επιβλαβές από το κάπνισμα. Επιτρέπει στους χρήστες τη λήψη νικοτίνης χωρίς όλα τα άλλα καρκινογόνα περιεχόμενα και το μονοξείδιο του άνθρακα που προέρχονται από το κάπνισμα τσιγάρων. Το άτμισμα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό στο να βοηθήσει τους ανθρώπους να σταματήσουν την εισπνοή καπνού απ’ ό, τι είναι όλα τα άλλα βοηθήματα, συμπεριλαμβανομένων των εμπλάστρων νικοτίνης.  Επιπλέον, με πολλές συσκευές ατμίσματος, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν το επίπεδο της νικοτίνης που θα ατμίσουν ακόμα και να μη χρησιμοποιήσουν καθόλου νικοτίνη. Το άτμισμα έδωσε τη δυνατότητα σε αμέτρητους καπνιστές να εγκαταλείψουν τα τσιγάρα και αμέτρητους άλλους να μην τα αρχίσουν καν, σώζοντας έτσι εκατομμύρια ζωές.
Σε έντονη αντίθεση με εκείνες των Η.Π.Α., οι βρετανικές υγειονομικές αρχές υποστηρίζουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ως ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό μέσο που επιτρέπει στους ανθρώπους να διακόψουν το κάπνισμα.
Ωστόσο, Αμερικανοί πολιτικοί και Κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές με επικεφαλής τον FDA απαγορεύουν τις αρωματικές γεύσεις υγρών στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, υποστηρίζοντας ότι έχουν σχεδιαστεί για να δελεάσουν τους ανυποψίαστους εφήβους και να ξεκινήσουν αυτή τη συνήθεια. Το Σαν Φρανσίσκο- αυτός ο παράδεισος για τους τοξικομανείς με ανθρώπους να αφοδεύουν στα πεζοδρόμια έχει απαγορεύσει ακόμη και την πώληση ατμιστικών συσκευών. Η πραγματικότητα είναι ότι σχεδόν όλοι οι ατμιστές υπάρχουν περίπου 11 εκατομμύρια ενήλικες χρήστες στις Η.Π.Α. προτιμούν τις αρωματικές γεύσεις στα υγρά αναπλήρωσης από τις καπνικές.
Όσον αφορά την “επιδημία” του ατμίσματος στην εφηβική ηλικία, υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία  για το αν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα λειτουργούν ως πύλη προς το κάπνισμα τσιγάρων. Το κάπνισμα στις εφηβικές ηλικίες έχει, στην πραγματικότητα, μειωθεί δραματικά από τη δεκαετία του 1990.
Η απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων, η απαγόρευση των αρωματισμένων εκδόσεων υγρών αναπλήρωσης ή η επιβολή δρακόντιων φόρων (όπως πολλοί πολιτικοί στο Κογκρέσο και σε άλλα μέρη πιέζουν) θα έχουν δύο άσχημα αποτελέσματα: πρώτον,  περισσότεροι άνθρωποι θα καπνίζουν παραδοσιακά και εξαιρετικά θανατηφόρα τσιγάρα και δεύτερον η άνοδος της μαύρης αγοράς αρωματισμένων υγρών για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, με όλους τους κινδύνους μη ασφαλών παρτίδων που θα συνεπαγόταν.


Πηγή: https://www.forbes.com/sites/steveforbes/2019/11/12/the-war-against-e-cigarettes-is-profoundly-wrong/

Κατάστημα Νέου Ηρακλείου

Μαρίνου Αντύπα 88,
14121, Νέο Ηράκλειο Αττικής
Τηλ: 210 27 14 115

Δευτέρα & Τετάρτη 09:00 - 19:00

Τρίτη & Πέμπτη & Παρασκευή 09:00 - 21:00

Σάββατο 09:00 - 17:00

Κατάστημα Χαλανδρίου

Αγίας Παρασκευής 104,
15232, Χαλάνδρι Αττικής
Τηλ: 210 68 94 741

Δευτέρα & Τετάρτη 09:00 - 19:00

Τρίτη & Πέμπτη & Παρασκευή 09:00 - 21:00

Σάββατο 09:00 - 17:00

 

Log in

pop up logo

Τα πρϊόντα ατμίσματος σε αυτή την σελίδα απευθύνονται μόνο σε ενήλικους.

Είστε άνω των 18 ετών;

Είμαι άνω των 18