Θάνατοι από το άτμισμα στις ΗΠΑ: τι πρέπει να ξέρετε;

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 11:00

Παρά τους έξι επιβεβαιωμένους θανάτους που συνδέονται με το άτμισμα στις ΗΠΑ, δεν υπάρχει ομοφωνία για τους κινδύνους.
Είναι αλήθεια ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει προκαλέσει θανάτους στις Ηνωμένες Πολιτείες;
Υπήρξαν έξι επιβεβαιωμένοι θάνατοι που συνδέονταν με το άτμισμα στις ΗΠΑ - στην Καλιφόρνια, το Ιλλινόις, την Ιντιάνα, το Κάνσας, τη Μινεσότα και το Όρεγκον - καθώς και περισσότερες από 450 περιπτώσεις αναφερόμενων πνευμονικών προβλημάτων.
Τι έχουν μάθει οι αρχές μέχρι στιγμής;
Το CDC της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης (Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών) αναφέρει ότι καμία συγκεκριμένη ουσία ή ένας τύπος συσκευής δεν έχει συνδεθεί με όλες τις περιπτώσεις. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις - περίπου το 80% - οι άνθρωποι δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν υγρά που περιέχουν κανναβινοειδή προϊόντα, όπως τετραϋδροκανναβινόλη (THC). Τα περισσότερα από αυτά, σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η οποία ερευνά μαζί με τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών (CDC), φαίνεται να περιείχαν επίσης μια ουσία που ονομάζεται οξική βιταμίνη Ε. Φαίνεται ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να έχουν αγοράσει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ή άλλες συσκευές τους από τον δρόμο.

Τι κρύβεται πίσω από τους θανάτους;

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 09:31

Την άκρη του νήματος για τους θανάτους από ηλεκτρονικό τσιγάρο που προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στις ΗΠΑ και διεθνώς φαίνεται πως βρήκαν οι αμερικανικές αρχές, που συμβουλεύουν τους χρήστες τι να προσέχουν και τι να αποφεύγουν προκειμένου να μην μπουν σε δυσάρεστες και πιθανόν μοιραίες περιπέτειες.
Στη λύση του "μυστηρίου" με τους έξι θανάτους από ηλεκτρονικό τσιγάρο φαίνεται πως κατέληξε ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής (FDA), που ανακοίνωσε ότι τα περισσότερα περιστατικά σχετίζονται με άτμισμα ελαίου μαριχουάνας (THC) και κάλεσε τους ατμιστές των ΗΠΑ να αποφεύγουν να αγοράζουν προϊόντα ατμίσματος από το δρόμο ή τη μαύρη αγορά, να αποφύγουν τη χρήση ελαίου μαριχουάνας (THC) καθώς και να σταματήσουν να τροποποιούν ή να προσθέτουν ουσίες στα προϊόντα που αγοράζουν στα καταστήματα.

Ωράριο λειτουργίας καταστημάτων

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 16:29

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ.

 

Η Ευρώπη ευχαριστεί τους καταναλωτές επειδή ατμίζουν παρόλο που οι ΗΠΑ τους λένε να σταματήσουν

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 13:20

Ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έχει υποσχεθεί να “κάνει κάτι πολύ, πολύ ισχυρό” μετά από εκατοντάδες αναφερθείσες περιπτώσεις πνευμονικών ασθενειών που σχετίζονται με ηλεκτρονικά τσιγάρα, οι αρμόδιοι της δημόσιας υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο - η μεγαλύτερη αγορά στην Ευρώπη για αυτά τα προϊόντα – προωθεί επιδοκιμάζοντας το άτμισμα ως έναν τρόπο για να αποκοπούν οι άνθρωποι από το κάπνισμα.
Αυτή είναι η επικρατούσα άποψη σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου οι αρχές είναι πιο αισιόδοξες επειδή οι ασθένειες που εμφανίζονται στις ΗΠΑ έχουν συνδεθεί σε μεγάλο βαθμό με το άτμισμα υγρών με THC, την ψυχοδραστική ένωση στην κάνναβη, η οποία είναι εκτός ορίων σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Η χρήση αυτών των ουσιών στους Ευρωπαίους εφήβους είναι επίσης πολύ χαμηλότερη από ό, τι στις ΗΠΑ, όπως και η περιεκτικότητα σε νικοτίνη σε δημοφιλή ατμιστικά προϊόντα.

Διεθνής Έκθεση Ατμιστικών Προϊόντων στην Αθήνα

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 13:05

 

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην 3η Διεθνή Έκθεση Ατμιστικών Προϊόντων στην Αθήνα, 21-22 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο στο γήπεδο Tae Kwon Do. Μπορείτε να εκτυπώσετε την παρακάτω πρόσκληση για την είσοδό σας ή να επισκεφτείτε τα καταστήματά μας για να τις προμηθευτείτε.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) προειδοποίησαν την Παρασκευή να μην αγοράζονται αμπούλες ηλεκτρονικών τσιγάρων που περιέχουν THC ή άλλου είδους κάνναβη ή τροποποιημένα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου που πωλούνται “στο δρόμο”.

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 11:56

Μέχρι στιγμής, έχουν αναφερθεί 215 πιθανές περιπτώσεις πνευμονικής νόσου που σχετίζονται με το άτμισμα σε 25 πολιτείες, το CDC και ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανέφεραν σε δήλωσή τους ότι “και άλλες αναφορές για πνευμονικές ασθένειες βρίσκονται υπό έρευνα”. Η εφημερίδα Washington Post ανέφερε την Πέμπτη ότι οι κρατικοί και ομοσπονδιακοί ερευνητές έχουν επί του παρόντος υπό εξέταση 354 υποθέσεις.
Στη φωτογραφία απεικονίζεται κάποιος που κρατά ένα  φιαλίδιο ελαίου κανναβιδιόλης μπροστά σε ένα ανθισμένο φυτό κάνναβης
Οι ασθενείς έχουν παρουσιάσει βήχα, δύσπνοια και θωρακικό πόνο. Ορισμένοι επίσης είχαν ναυτία, έμετο ή διάρροια, κόπωση, πυρετό, απώλεια βάρους ή άλλα θέματα. Τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως μέσα σε διάστημα κάποιων ημερών, αλλά μερικές φορές μπορούν να εκδηλωθούν μετά από αρκετές εβδομάδες, ανέφερε η δήλωση.

Η πρώτη σύλληψη παράνομου παραγωγού ηλεκτρονικού τσιγάρου με έλαιο μαριχουάνας ξετυλίγει το νήμα της αλήθειας για τα κρούσματα πνευμονοπάθειας στις Η.Π.Α.

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 09:38

Συνελήφθη στο Winskonskin άντρας που παρασκεύαζε παράνομα ηλεκτρονικά τσιγάρα με έλαιο μαριχουάνας.
Αθήνα, 11.09.2019 - Ένας άνδρας από το Wisconsin κατηγορείται για παράνομη επιχείρηση που απασχολούσε 10 εργαζόμενους και παρήγαγε, κάθε μέρα για σχεδόν δύο χρόνια, χιλιάδες πλαστούς ατμοποιητές ηλεκτρονικού τσιγάρου προγεμισμένους με έλαιο μαριχουάνας (THC), ανέφεραν οι αρχές.
Οι εισαγγελείς της κομητείας Kenosha δήλωσαν ότι ο 20χρονος Tyler Huffhines είχε εργαζόμενους για να συσκευάζουν με «επαγγελματικό» τρόπο τους ατμοποιητές. Οι αρχές δήλωσαν ότι οι εργαζόμενοι συσκεύαζαν περίπου 3.000 έως 5.000 προγεμισμένους ατμοποιητές την ημέρα, οι οποίοι πωλούνταν προς 16 δολάρια το πακέτο.

Ένας άνδρας στο Wisconsin κατηγορείται για τα παράνομα ατμιστικά φυσίγγια THC

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 09:58

Ένας άνδρας στο Wisconsin κατηγορείται για τα παράνομα ατμιστικά φυσίγγια THC
Σε αυτή τη φωτογραφία που έφτασε στα χέρια μας από το γραφείο του Σερίφη στην κομητεία του Kenosha, απεικονίζεται ο Tyler Huffhines κατά τη σύλληψή του. Ο Huffhines κατηγορείται για την καθημερινή παρασκευή χιλιάδων απομιμήσεων φυσιγγίων ατμίσματος με έλαιο μαριχουάνας THC, εδώ και περίπου δυο χρόνια, απασχολώντας στην επιχείρηση 10 υπαλλήλους, σύμφωνα με δηλώσεις των αρχών.
Ένας άνδρας στο Wisconsin κατηγορείται για τη λειτουργία επιχείρησης 10 ατόμων που παρήγαγε χιλιάδες πλαστές ατμιστικές αμπούλες γεμάτες με έλαιο THC κάθε μέρα για σχεδόν δύο χρόνια, ανέφεραν οι αρχές.
Οι εισαγγελείς της κομητείας Kenosha δήλωσαν ότι ο 20χρονος Tyler Huffhines είχε εργαζόμενους για να κάνουν επαγγελματικά συσκευασμένα φυσίγγια. Οι αρχές δήλωσαν ότι οι εργαζόμενοι γέμιζαν περίπου 3.000 έως 5.000 φυσίγγια την ημέρα τα οποία πωλούνταν για 16 δολάρια το καθένα.

Η ιστορία ολοκληρωμένη πίσω από τις ειδήσεις σε ό,τι αφορά τον καπνό και το αλκοόλ

Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 11:18

Το CDC (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών) Δεν έχει Κανένα Πρόβλημα να Επιτίθεται στις Εταιρείες Ατμιστικών Προϊόντων, Τότε Γιατί Προστατεύει τα Καρτέλ Ναρκωτικών Μαριχουάνας;
Γνωρίζουμε τώρα ότι η πλειοψηφία των κρουσμάτων της σοβαρής εστίας της αναπνευστικής νόσου που έπληξε περισσότερους από 300 ανθρώπους και οδήγησε σε τρεις θανάτους σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες συνδέεται με τη χρήση παράνομης μαριχουάνας σε ατμιστικά φυσίγγια, που παράγεται πιθανότατα από ένα σχετικά μικρό καρτέλ παράνομων κατασκευαστών. Τα δείγματα υγρών αναπλήρωσης ηλεκτρονικών τσιγάρων που συλλέχθηκαν από ασθενείς σε διάφορες πολιτείες έχουν δοκιμαστεί θετικά για οξική τοκοφερόλη και μάλιστα σε υψηλά επίπεδα, με τουλάχιστον ένα δείγμα να αναφέρεται ότι περιέχει 50% οξική τοκοφερόλη. Το ίδιο το CDC ανέφερε σήμερα ότι μια συστοιχία κρουσμάτων λιποειδούς πνευμονίας στη Βόρεια Καρολίνα συνδέονταν όλα με τη χρήση ελαίων THC.

Οι Καταναλωτές Μπορούν να Προστατευτούν Αποφεύγοντας τα Ατμιστικά Προϊόντα που περιέχουν Τετραϋδροκανναβινόλη (THC)

Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 11:06

Η FDA παρέχει πληροφορίες στους καταναλωτές για να προστατευτούν ενώ οι αρμόδιοι στον τομέα της υγείας διερευνούν τις πρόσφατες ασθένειες που επακολούθησαν τη χρήση ατμιστικών προϊόντων.
Οι καταναλωτές πιθανόν είναι ενήμεροι για τις πρόσφατες αναφορές για ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος - συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που έχουν ως αποτέλεσμα θανάτους - μετά τη χρήση ατμιστικών προϊόντων. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξακολουθεί να ανησυχεί σοβαρά για τα επεισόδια αυτά και συνεργάζεται στενά με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των Η.Π.Α., καθώς και με τους δημόσιους και τους τοπικούς φορείς δημόσιας υγείας για να τις διερευνήσουν το συντομότερο δυνατόν.

Ενώ το έργο των ομοσπονδιακών και κρατικών υπαλλήλων στον τομέα της υγείας για τον εντοπισμό περισσότερων πληροφοριών σχετικά με τα προϊόντα που έχουν χρησιμοποιηθεί, όπου ελήφθησαν και ποιες ουσίες περιέχουν συνεχίζεται, η FDA παρέχει στους καταναλωτές ορισμένες πληροφορίες για να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

Σελίδα 1 από 19

Κατάστημα Νέου Ηρακλείου

Μαρίνου Αντύπα 88,
14121, Νέο Ηράκλειο Αττικής
Τηλ: 210 27 14 115

Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο:
09:00 – 17:00

Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή:
09:00 – 21:00

Κατάστημα Χαλανδρίου

Αγίας Παρασκευής 104,
15232, Χαλάνδρι Αττικής
Τηλ: 210 68 94 741

Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο:
09:00 – 17:00

Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή:
09:00 – 21:00

 

Log in

pop up logo

Τα πρϊόντα ατμίσματος σε αυτή την σελίδα απευθύνονται μόνο σε ενήλικους.

Είστε άνω των 18 ετών;

Είμαι άνω των 18