Γιατί τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν έχουν εξοντώσει τα συμβατικά τσιγάρα;

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 09:57

Την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, η ερευνητής PhD Jasmine Khouja περιγράφει τα στοιχεία γύρω από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Εκτιμάται ότι υπάρχουν 3,2 εκατομμύρια χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων στη Μεγάλη Βρετανία και η πλειονότητα των χρηστών αυτών έχουν μεταβεί από το κάπνισμα στο άτμισμα, αναζητώντας μια λιγότερο επιβλαβή εναλλακτική λύση για να τους βοηθήσει να το διακόψουν. Σε μια πρόσφατη μελέτη, τα άτομα που χρησιμοποίησαν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα για να σταματήσουν το κάπνισμα ήταν πιο πιθανό να απαλλαγούν από τον καπνό μετά από ένα χρόνο σε σύγκριση με τους ανθρώπους που χρησιμοποίησαν πιο παραδοσιακές μεθόδους όπως τα έμπλαστρα νικοτίνης. Οπότε, γιατί κάποιοι καπνιστές διστάζουν να δοκιμάσουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και γιατί μερικοί άνθρωποι δεν μπόρεσαν να σταματήσουν το κάπνισμα χρησιμοποιώντας τα; Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι ερευνητές, οι υπάλληλοι της δημόσιας υγείας και το ευρύ κοινό διαδραμάτισαν όλοι τον ρόλο τους για να αποθαρρύνουν κάποιους καπνιστές από το άτμισμα.

Οι υπουργοί σχεδιάζουν να εξαλείψουν το κάπνισμα μέχρι το 2030, όπως αποκαλύπτεται από διαρροή κυβερνητικών εγγράφων

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 09:58

Διαρρεύσαν σχέδιο της Κυβέρνησης αποκαλύπτει πως ο υπουργός Υγείας Matt Hancock πρόκειται να ζητήσει να αφανιστεί το κάπνισμα στην Αγγλία μέχρι το 2030.

Ένα έγγραφο διαβούλευσης για προτάσεις πολιτικής του Τμήματος Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας που έπεσε στην αντίληψη της Daily Mail, αναφέρει ότι οι υπουργοί θα δεσμευτούν να αξιοποιήσουν τα μειωμένα ποσοστά καπνίσματος και να “ολοκληρώσουν τη δουλειά” τα επόμενα 11 χρόνια.

Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. το άρθρο 96 του νόμου 4600 που ψηφίστηκε αντικανονικά από την Ελληνική Βουλή

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019 12:32

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να αποφανθεί γραπτώς τις επόμενες εβδομάδες επί της αντικανονικότητας που ακολούθησε η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με το άρθρο 96 του νόμου 4600/2019.

Το συγκεκριμένο άρθρο, επιβάλει τη θέσπιση τεχνικών κανόνων στα ατμιστικά προϊόντα και βάσει Ευρωπαϊκού Κανονισμού θα έπρεπε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση για 3 μήνες. Η πρόσφατη (4/6/2019) παρέμβαση της Ρουμανίας με "εμπεριστατωμένη γνώμη" για την αντικανονικότητα του εν λόγω άρθρου στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιβεβαιώνει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το όλο θέμα.

Στον «πάγο» το νομοσχέδιο για τα καπνικά προϊόντα του Υπουργείου Υγείας;

Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 09:22

Η Ρουμανία, σε μια κίνηση που δεν συνηθίζεται από τις χώρες που διατηρούν την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάλλει κατά της Ελλάδας καταθέτοντας εγγράφως τις παραβιάσεις που έχουν γίνει κατηγορώντας την ουσιαστικά ότι δεν τήρησε την προβλεπόμενη διαδικασία διαβούλευσης.

Με ακύρωση ουσιαστικά των διατάξεων για τα καπνικά προϊόντα που έφεραν στη Βουλή άρον-άρον μερικές εβδομάδες πριν από τις Ευρωεκλογές ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Παύλος Πολάκης, φαίνεται ότι ισοδυναμεί η παρέμβαση της Ρουμανίας που αυτό το εξάμηνο έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ατμίζοντας τη γλυκαντική ουσία σουκραλόζη μπορεί να παραχθούν τοξικές χημικές ουσίες.

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 09:39

Δημοσίευση στο περιοδικό Science News

Η διάσπαση του συνθετικού γλυκαντικού παράγει επιβλαβή οργανοχλωρίδια και αυξάνει τις ποσότητες τοξικών αλδεϋδών.
Το να προσθέσει κανείς στο υγρό αναπλήρωσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου σουκραλόζη, πιθανόν να μην είναι και τόσο γλυκιά ιδέα. Το άτμισμα του συνθετικού γλυκαντικού μπορεί να δημιουργήσει επιβλαβείς χημικές ουσίες, αναφέρουν ερευνητές στις 13 Μαΐου στο Chemical Research in Toxicology.

Άρθρο από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιών

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 10:50

Αν μια έγκυος γυναίκα που κάπνιζε επιλέξει να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό τσιγάρο (να ατμίζει) και αυτό τη βοηθά να διακόψει το κάπνισμα και να παραμείνει απαλλαγμένη από τον καπνό, θα πρέπει να έχει τη στήριξη για να το κάνει”

Δήλωση Θέσης
Υποστήριξη για τη διακοπή του καπνίσματος στην εγκυμοσύνη
Προώθηση • Υποστήριξη • Επιρροή

Το θαύμα της Ισλανδίας: Εκμηδένισαν το κάπνισμα και δεν... πιστεύουν αυτό που γίνεται στη χώρα μας

Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 09:14

Ο G. Karl Snæbjörnsson, Ιατρός, Σύμβουλος στην Ισλανδία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία, ήταν ένας από τους ομιλητές στο «2nd Scientific Summit on Tobacco Harm Reduction: Novel products, Research & Policy» που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και στο οποίο προέκυψαν σημαντικά πορίσματα αλλά και παραινέσεις για τους Έλληνες καπνιστές και την ελληνική Πολιτεία.

Το zougla.gr είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Ισλανδό γιατρό, ο οποίος μας εξήγησε το... σκανδιναβικό θαύμα: Το κάπνισμα στη χώρα του έχει σχεδόν εξαλειφθεί, αφού μόλις το 1% καπνίζει σε διάφορες ηλικιακές ομάδες!

31 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος!

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019 11:54

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, το κάπνισμα ευθύνεται για τους περισσότερους θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα διεθνώς, ενώ και το παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου σε μη καπνιστές.

Η 31η Μαΐου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (World No Tobacco Day), με απόφαση που έλαβε το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), για να υπενθυμίσει στο παγκόσμιο κοινό τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος για το 2019 έχει ως θέμα: «Καπνός και Υγεία των Πνευμόνων».
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, το κάπνισμα ευθύνεται για τους περισσότερους θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα διεθνώς, ενώ και το παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου σε μη καπνιστές.
Στην Ευρώπη το 2018, περίπου 430.000 άτομα πέθαναν από καρκίνο των πνευμόνων, ενώ διαγνώστηκαν περισσότερες από 500.000 νέες περιπτώσεις. Στην Ελλάδα πάνω από 7.000 άτομα χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο λόγω της νόσου.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ πιο αποτελεσματικά από τις τσίχλες και τα επιθέματα αντικατάστασης νικοτίνης στο να βοηθήσουν τους καπνιστές να διακόψουν το κάπνισμα

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019 09:25

Δημοσίευση στη Mail OnLine

- Οι ατμιστές έχουν 95% μεγαλύτερες πιθανότητες να επιτύχουν σε σχέση με αυτούς που δε χρησιμοποιούν αυτές τις συσκευές
- Οι καπνιστές που έλαβαν θεραπεία υποκατάστασης νικοτίνης ήταν κατά 34% πιο πιθανό να επιτύχουν
- Οι επιστήμονες του University College London διεξήγαγαν τη μελέτη σε περίπου 20.000 καπνιστές

Η εκστρατεία ο Ατμός ΔΕΝ είναι Καπνός ξεκινά. Πανευρωπαϊκή ώθηση για πιο ευφυείς κανονισμούς

Τρίτη, 28 Μαΐου 2019 13:05

Βρυξέλλες, 20 Φεβρουαρίου 2019 - Μετά από έγκρισή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι Ευρωπαίοι υπέρμαχοι του ατμίσματος ξεκινούν σήμερα την Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών (ECI) “Ας απαιτήσουμε εξυπνότερους ρυθμιστικούς κανονισμούς για το άτμισμα” για να ασκηθεί πίεση για θέσπιση ρύθμισης για τα ατμιστικά προϊόντα που θα στηρίζεται σε τεκμηριωμένα στοιχεία τα οποία υπολογίζουν τις διαφορές για τη δημόσια υγεία ανάμεσα στο άτμισμα και το κάπνισμα.

Σελίδα 1 από 17

Κατάστημα Νέου Ηρακλείου

Μαρίνου Αντύπα 88,
14121, Νέο Ηράκλειο Αττικής
Τηλ: 210 27 14 115

Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο:
09:00 – 17:00

Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή:
09:00 – 21:00

Κατάστημα Χαλανδρίου

Αγίας Παρασκευής 104,
15232, Χαλάνδρι Αττικής
Τηλ: 210 68 94 741

Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο:
09:00 – 17:00

Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή:
09:00 – 21:00

 

Log in

pop up logo

Τα πρϊόντα ατμίσματος σε αυτή την σελίδα απευθύνονται μόνο σε ενήλικους.

Είστε άνω των 18 ετών;

Είμαι άνω των 18