Διαφέρουν τα νέα καπνικά προϊόντα από το τσιγάρο;

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 09:33

Πάνος Παναγιωτόπουλος: Πρωτοφανείς απαγορεύσεις

Το υπουργείο Υγείας με τον νόμο 4600/2019 (άρθρο 96) ολοκληρώνει μια καταστροφική πολιτική ενάντια τόσο στην ατμιστική κοινότητα (ατμιστές και επιχειρήσεις) όσο και στην προσπάθεια μείωσης των καπνιστών στη χώρα. Αποτελεί δεδομένο ότι το άτμισμα συμβάλλει αποτελεσματικά στη μείωση του καπνίσματος. Aρα, οτιδήποτε δυσχεραίνει το άτμισμα θέτει τροχοπέδη στην αντικαπνιστική πρακτική του ατμού και πριμοδοτεί, εμμέσως πλην σαφώς, το κάπνισμα.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 09:17

Ελάτε σήμερα να ξεκινήσετε το άτμισμα και εκμεταλλευτείτε την προσφορά αυτής της εβδομάδας!

Εκμεταλλευτείτε την προσφορά αυτής της εβδομάδας, αγοράστε 2 x Justfog C601 pod με 35,00 € (από 50,00 €) και επιλέξτε ΔΩΡΕΑΝ από εμάς το υγρό (10ml) που προτιμάτε!

Το Υπουργείο Υγείας νομοθετεί παραβιάζοντας ευρωπαϊκούς κανονισμούς - Γρηγόρης Ψαριανός

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 09:16

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών.

Στο πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας υπερψηφίστηκαν 2 άρθρα, τα 96 και 97, παραβιάζοντας Ευρωπαϊκό Κανονισμό εν γνώσει του Υπουργού.
Συγκεκριμένα, κατατέθηκαν στο πολυνομοσχέδιο και ψηφίστηκαν τα εν λόγω άρθρα, τα οποία περιείχαν κανονιστικές διατάξεις δηλαδή τεχνικούς κανόνες ρύθμισης της αγοράς ατμιστικών προϊόντων στην Ελλάδα, τέτοιους μάλιστα που δεν ισχύουν σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ. Κανονιστικές δηλαδή διατάξεις, που άπτονται της ελεύθερης κυκλοφορίας αγαθών μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

Eπιβολή αυστηρού συστήματος για το σύνολο του ατμίσματος.

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 16:14

Είναι δεδομένο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΕΠΑ κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, πως θα υπάρξουν νομικές διαδικασίες, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Την επιβολή αυστηρού συστήματος για το σύνολο του ατμίσματος, ολοκληρώνοντας την εξίσωση στα μάτια των καπνιστών με το συμβατικό τσιγάρο, τόσο των νικοτινούχων όσο και των μη νικοτινούχων υγρών αναπλήρωσης, φέρνει το Υπουργείο Υγείας με το νόμο 4600. Είναι δεδομένο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΕΠΑ (Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Προϊόντων Ατμίσματος) κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, πως θα υπάρξουν νομικές διαδικασίες, σε Ελλάδα και Ευρώπη, με σκοπό να επαναφέρουν αργά ή γρήγορα την ομαλότητα στην ατμιστική αγορά, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκές προδιαγραφές και κανόνες. Τώρα αρχίζει ο αγώνας.

Το άτμισμα στην Αγγλία: περίληψη ενημέρωσης στοιχείων για το Φεβρουάριο του 2019. Από τον PHE, οργανισμό Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας.

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 10:03

Δημοσίευση στην GOV.UK

Η έκθεση αυτή ανατέθηκε από τον οργανισμό Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας για να συνοψίσει τα στοιχεία χάραξης πολιτικής και νομικών ρυθμίσεων για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα στην Αγγλία. Επικεντρώνεται κυρίως στα τελευταία στοιχεία σχετικά με την εξάπλωση και τα χαρακτηριστικά της χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων σε νέους και ενήλικες στην Αγγλία.

Ηλεκτρονικό τσιγάρο ή θεραπείες υποκατάστασης της νικοτίνης για τη διακοπή Καπνίσματος;

Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 13:12

Τα αποτελέσματα της πρόσφατης μελέτης που πραγματοποιήθηκε στο έγκριτο περιοδικό New England Journal of Medicine μας μεταφέρει ο κύριος Lekakis John Ομότιμος Καθηγητή της Καρδιολογίας και Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ

Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 09:36

Η Ελλάδα αποφάσισε να απαγορεύσει την πώληση αρωμάτων και βάσεων. Επίσης, στη συσκευασία των υγρών χωρίς νικοτίνη θα πρέπει να εμφανίζεται η ειδική προειδοποίηση:

"Αυτό το προϊόν μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία και να δημιουργήσει εθισμό".

Η συστηματική χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου από τους νέους παραμένει χαμηλή στη Βρετανία.

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 09:43

Δημοσίευση στην GOV.UK

Η έκθεση του PHE (Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας) σχετικά με τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων διαπιστώνει ότι το τακτικό άτμισμα από τους νέους παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και έχει φτάσει στα ύψη από τους ενήλικες.

Το συστηματικό άτμισμα στους νέους στη Βρετανία, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ στους ενήλικες έχει φτάσει στο ζενίθ, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας ανεξάρτητης έκθεσης που συντονίστηκε από ερευνητές στο King's College του Λονδίνου και ανατέθηκε από τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE).

Η ευρωπαϊκή επιτροπή αποφάσισε 3μηνη διαβούλευση στα άρθρα 96 και 97.

Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 14:31

Αποφάσισε ότι δεν συντρέχουν λόγοι αποφυγής της διαβούλευσης και έτσι ανήρτησε με σημερινή ημερομηνία τα κείμενα των τεχνικών κανόνων των άρθρων 96 και 97 του πολυνομοσχεδίου, με υποχρεωτική 3μηνη δημόσια διαβούλευση. 

Μεγάλη ήττα θεωρείται η σημερινή απόφαση που πάρθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που απέρριψε όπως μας μετέφεραν, το αίτημα του Υπουργείου Υγείας για έγκριση επείγουσας διαδικασίας χωρίς δημόσια διαβούλευση, των τεχνικών κανόνων που αφορούν στα υγρά αναπλήρωσης χωρίς νικοτίνη και την ατμιστική αγορά γενικότερα.

Άρθρο στο Planet Of The Vapes

Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 12:58

Οι αποδείξεις της Dr Lynne Dawkins

Η Dr Lynne Dawkins, το Κέντρο Έρευνας Συμπεριφοράς Εθισμών και το Πανεπιστήμιο London South Bank University (LSBU) παρουσίασαν μια μυθική διάλεξη πάνω στο άτμισμα η οποία είχε αντλήσει τα πιο πρόσφατα στοιχεία και ενημερώσεις από το 2013. Η διάλεξη έλαβε χώρα στο LSBU πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά το βίντεο πρόσφατα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

Η Lynne ξεκίνησε τη διαδικασία λέγοντας: “Οι δημόσιες αντιλήψεις εξακολουθούν να είναι συγκεχυμένες, υπάρχει απίστευτη αφέλεια και άγνοια για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Σκέφτηκα ότι ήρθε η ώρα, “αφού είχα δώσει τελευταία μια διάλεξη σχετικά με τα ευρήματα της έρευνας πριν από πέντε χρόνια, να δώσω μια ενημέρωση για τα στοιχεία που γνωρίζουμε τώρα”.

Σελίδα 1 από 15

Κατάστημα Νέου Ηρακλείου

Μαρίνου Αντύπα 88,
14121, Νέο Ηράκλειο Αττικής
Τηλ: 210 27 14 115

Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο:
09:00 – 17:00

Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή:
09:00 – 21:00

Κατάστημα Χαλανδρίου

Αγίας Παρασκευής 104,
15232, Χαλάνδρι Αττικής
Τηλ: 210 68 94 741

Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο:
09:00 – 17:00

Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή:
09:00 – 21:00

 

Log in

pop up logo

Τα πρϊόντα ατμίσματος σε αυτή την σελίδα απευθύνονται μόνο σε ενήλικους.

Είστε άνω των 18 ετών;

Είμαι άνω των 18