20 Κορυφαίες Μελέτες σε ότι αφορά το άτμισμα για να σιωπήσουν οι αμφισβητίες

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 13:48

Ενημέρωση από τον Lee Johnson τον Οκτώβριο του 2018

Κατά καιρούς έχει ειπωθεί πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι καλύτερα για την υγεία από τα τσιγάρα καπνού.

Με αυτόν τον τρόπο, το λόμπι των πολέμιων του ηλεκτρονικού τσιγάρου, αγνόησε τις συμβουλές και την έρευνα των πραγματογνώμων και επιστημόνων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της έρευνας για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

«Ναι» στον έλεγχο του καπνίσματος λένε 72 επιστήμονες

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018 10:19

Όλοι, ακόμη και τα μικρά παιδιά γνωρίζουν πλέον για τις βλαβερές συνέπειες του τσιγάρου. Τα τελευταία χρόνια, πολλά έχουν αλλάξει στην πολιτική που αφορά στη μείωση του καπνίσματος.

Φαίνεται πως τα πρώτα αποτελέσματα από τις δραστικές καμπάνιες, έχουν αρχίσει να αποδίδουν. Οι διαφημιστικές εκστρατείες και οι αποκρουστικές εικόνες επάνω στα πακέτα των τσιγάρων όπως και η απαγόρευση καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, αποδίδουν καρπούς.

Γιατί οι καπνοβιομηχανίες χρηματοδοτούν το «λόμπι» κατά του καπνίσματος

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 09:23

Οι «Big Tobacco», όπως είναι γνωστές οι πέντε μεγαλύτερες καπνοβιομηχανίες παγκοσμίως (Philip Morris International, British American Tobacco, Imperial Brands, Japan Tobacco International, China Tobacco) χρηματοδοτούν το λόμπι κατά του καπνίσματος, αλλά μια διαρροή εταιρικών εγγράφων αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο για τον οποίο συμβαίνει αυτό.

Οι κορυφαίοι εμπειρογνώμονες του κόσμου στον τομέα του καπνού και της υγείας συγκεντρώθηκαν σε συνέδριο στη Νότια Αφρική πριν από λίγο καιρό για να συζητήσουν το πώς θα μπορέσουν να αποτρέψουν τον θάνατο, εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως, που πεθαίνουν από ασθένειες οι οποίες σχετίζονται με το κάπνισμα.

Πόση ραδιενέργεια έχουν 4 τσιγάρα;

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 12:42

Η πρόσφατη δημοσίευση των αρχείων εταιρειών παραγωγής και διάθεσης καπνού έδειξαν ότι ήδη από το 1964 ήταν σε γνώση τους η ύπαρξη ραδιενεργούς μόλυνσης του καπνού. Για παράδειγμα, εσωτερικές εκθέσεις του γίγαντα παραγωγής καπνού, της “Philip Morris” απεδείκνυαν ότι η εταιρεία ήταν σαφώς εν γνώσει της ραδιομόλυνσης του καπνού από το 1975. Η εταιρεία κατείχε, ήδη από το 1980, την τεχνογνωσία απομάκρυνσης του ραδιενεργού Πολωνίου-210 από τον καπνό. Μία από τις εκθέσεις περιέγραφε την τεχνική αυτή ως “εμπεριστατωμένη και σοβαρή πρόταση, αλλά ασύμφορη οικονομικά”. O δικηγόρος Amos Hausner (υιός του δημόσιου κατήγορου ο οποίος έστειλε τον Ναζί Adolf Eichmann στην αγχόνη), χρησιμοποίησε τις εκθέσεις της Phillip Morris, ως απόδειξη στην μεγαλύτερη δικαστική μάχη η οποία πραγματοποιήθηκε ποτέ στην ιστορία του Ισραήλ. Σε αυτήν, μία ισραηλινή και έξι αμερικανικές εταιρείες παραγωγής και διάθεσης καπνού καταδικάσθηκαν να καταβάλλουν στους ενάγοντες, 8 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια (8.000.000.000 $) για συνειδητή δηλητηρίαση ισραηλινών πολιτών με ραδιενεργά τσιγάρα. Ζούμε σε ραδιενεργό περιβάλλον.

Κόλπο δημοσίων σχέσεων η νέα αντικαπνιστική καμπάνια της Philip Morris;

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 09:30

Στην Βρετανία που δεν τρώνε γκαζόν... Εδώ ακόμα τρώμε για ένα «Μέλλον χωρίς καπνό». Ο καπνός του θερμαινόμενου τσιγάρου είναι καπνός και όχι Ατμός. Διαδώστε το.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας Philip Morris πως με τη νέα της καμπάνια προωθεί τη διακοπή καπνίσματος, η αντικαρκινική εταιρεία της Βρετανίας υποστηρίζει πως οι παραγωγοί των Marlboro προσπαθούν απλά να προωθήσουν τα εναλλακτικά καπνικά προϊόντα όπως τον θερμαινόμενο καπνό.

«Είναι μία τεράστια υποκρισία. Ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσει η Philip Morris τον κόσμο να κόψει το κάπνισμα είναι να σταματήσει να παράγει τσιγάρα» δήλωσε ο επικεφαλής της αντικαρκινικής εταιρείας.

Επιστολή από εβδομήντα δύο ειδικούς πάνω στην επιστήμη για τη νικοτίνη, τη χάραξη πολιτικής και πρακτικής

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 09:17

Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus
Γενικός Διευθυντής
Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας
Avenue Appia 20
1202 Geneva
Switzerland

1η Οκτωβρίου 2018
Αγαπητέ Δρ Adhanom Ghebreyesus
Καινοτομία στον έλεγχο καπνού: ανάπτυξη του πλαισίου ρύθμισης -FCTC - ούτως ώστε να αποδεχτεί τη μείωση της βλάβης από τον καπνό.

Ο εφευρέτης των επιθεμάτων νικοτίνης αμφισβητεί τους ισχυρισμούς του FDA καθώς η διοίκηση του οργανισμού βάζει στο στόχαστρο το Juul

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 10:31

Άρθρο της εφημερίδας The Chronicle

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έδωσε στην εταιρεία του Juul ένα τελεσίγραφο: να αποδείξει μέσα σε 60 μέρες ότι μπορεί να κρατήσει τα προϊόντα της μακριά από τους ανήλικους, αλλιώς να κατεβάσει τα προϊόντα της από τα ράφια και να αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις.

Οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιούνται με πιο ενεργό τρόπο τα ηλεκτρονικά τσιγάρα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να διακόψουν το κάπνισμα.

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 16:41

Άρθρο της επιστημονικής εφημερίδας EurekAlert!

“Η συνεχιζόμενη ανησυχία” σχετικά με τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων στις υπηρεσίες βοήθειας διακοπής του καπνίσματος μπορεί να αποτελέσει ένα “σημαντικό” εμπόδιο για τους ανθρώπους που προσπαθούν να βρουν υποστήριξη, σύμφωνα με έρευνες που έδειξαν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του “Stoptober”.

Η έρευνα αποδεικνύει πλέον τα σαφή οφέλη της μετάβασης από τον καπνό στα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 16:09

Άρθρο της Medical Press

Τα τελευταία στοιχεία από την WHO δείχνουν ότι το κάπνισμα εξακολουθεί να είναι η νούμερο ένα ασθένεια που μπορεί να προληφθεί, η οποία σκοτώνει επτά εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως κάθε χρόνο.

Άτμισμα και εξοικονόμηση

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 09:54

Άρθρο της εφημερίδας The SUN
Άτμισμα και εξοικονόμηση

Η SUN αποκαλύπτει:
Για πρώτη φορά, οι ατμιστές θα εξοικονομήσουν χιλιάδες λίρες απολαμβάνοντας τα ίδια προνόμια ποσοστών ασφάλισης με τους μη καπνιστές.

Σελίδα 1 από 12

Κατάστημα Νέου Ηρακλείου

Μαρίνου Αντύπα 88,
14121, Νέο Ηράκλειο Αττικής
Τηλ: 210 27 14 115

Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο:
09:00 – 17:00

Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή:
09:00 – 21:00

Κατάστημα Χαλανδρίου

Αγίας Παρασκευής 104,
15232, Χαλάνδρι Αττικής
Τηλ: 210 68 94 741

Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο:
09:00 – 17:00

Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή:
09:00 – 21:00

 

Log in

pop up logo

Τα πρϊόντα ατμίσματος σε αυτή την σελίδα απευθύνονται μόνο σε ενήλικους.

Είστε άνω των 18 ετών;

Είμαι άνω των 18