Ο Ατμός Δεν Είναι Καπνός

Είναι λιγότερο βλαπτικοί οι εναλλακτικοί τρόποι καπνίσματος;

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 09:35

 Τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα και τα ζητήματα που διχάζουν τον επιστημονικό και πολιτικό κόσμο.

Το κάπνισμα ήταν και παραμένει η κυριότερη αιτία αποτρέψιμων θανάτων στον ανεπτυγμένο κόσμο, με σχεδόν 1 δισεκατομμύριο καπνιστές παγκοσμίως. Σχεδόν οι μισοί από τους ανθρώπους που κάπνισαν μακροχρόνια θα πεθάνουν από νοσήματα που σχετίζονται με το τσιγάρο και πολλοί άλλοι θα ζήσουν με κακή ποιότητα ζωής.
Παράλληλα, αυξάνονται συνεχώς τα επιστημονικά δεδομένα και οι φωνές όσων υποστηρίζουν ότι οι εναλλακτικοί τρόποι καπνίσματος-ατμίσματος όχι μόνο είναι πολύ λιγότερο βλαπτικοί για τον άνθρωπο, αλλά μπορούν να συμβάλλουν στην οριστική διακοπή του καπνίσματος.

Πρότυπα χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου, βιοχημικά επιβεβαιωμένο καθεστώς καπνίσματος και αυτοαναφερόμενες αλλαγές στην κατάσταση υγείας ενός τυχαίου δείγματος πελατών καταστημάτων ατμιστικών προϊόντων στην Ελλάδα.

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 09:29

Δημοσιευμένη έρευνα στο Springer Link

Για να κατανοηθεί ο αντίκτυπος των ηλεκτρονικών τσιγάρων στον πληθυσμό, είναι σημαντικό να εξεταστεί το προφίλ των χρηστών ηλεκτρονικών τσιγάρων. Σκοπός ήταν να εξεταστούν τα χαρακτηριστικά, τα πρότυπα χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου και το καθεστώς καπνίσματος ενός τυχαίου δείγματος πελατών καταστημάτων ατμιστικών προϊόντων στην Ελλάδα.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο βοηθά αποτελεσματικά στη διακοπή του καπνίσματος!

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 11:28

Έως και 11 φορές (!) αυξάνονται οι πιθανότητες διακοπής του τσιγάρου με την καθημερινή χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου!

Αυτό έδειξε μεγάλη έρευνα στην Ελλάδα σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.568 ενηλίκων καπνιστών και πρώην καπνιστών στο νόμο Αττικής και τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν χθες στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Internal and Emergency Medicine.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά με ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο από ομάδα επιστημόνων του Ωνασείου, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και των πανεπιστημίων Πατρών και Μακεδονίας, με επικεφαλής τον Δρ. Κ. Φαρσαλινό.

Halo, 10 χρόνια με υγρά και αρώματα!

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 12:24

Μια από τις παλαιότερες εταιρίες παραγωγής υγρών έκλεισε 10 χρόνια από την ίδρυσή της.

Ξεκίνησε με το πιο αγαπημένο καπνικό υγρό όλων των εποχών, το Tribeca, ένα υγρό που κλωνοποιήθηκε όσο κανένα άλλο παγκοσμίως και έφτιαξε μια παγκοσμίου φήμης εταιρία με μια πληθώρα προϊόντων.

Στην Ελλάδα έχουμε τη χαρά και την τιμή να αντιπροσωπεύουμε την Halo και όλη την γκάμα των προϊόντων της τόσο σε έτοιμα υγρά όσο και σε αρώματα.

Το άτμισμα εξάλειψε από τις καπνοβιομηχανίες 100 δισεκατομμύρια λίρες φέτος: οι πέντε μεγαλύτερες εταιρείες βλέπουν την ύφεση της αξίας τους εν μέσω φόβων για τους κανονισμούς και την άνοδο των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 10:07

Άρθρο της MailOn line

- 100 δισεκατομμύρια λίρες χάθηκαν φέτος από τα κέρδη των πέντε μεγαλύτερων εταιρειών καπνού
- Η British American Tobacco επηρεάστηκε με τον χειρότερο τρόπο και έχασε το μισό της χρηματιστηριακής της αξίας
- Ενώ η ανταγωνιστική εταιρεία Imperial Brand είδε πτώση της αξίας περίπου στο ένα τέταρτο

Τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) πρέπει να πουλούν ηλεκτρονικά τσιγάρα, προτείνει η κυβερνητική υπηρεσία

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 10:00

Άρθρο της INDEPENDENT

Τα κουβούκλια των καπνιστών θα πρέπει να γίνουν “σαλόνια ατμίσματος” για τη χρήση των χαμηλότερου κινδύνου ηλεκτρονικών τσιγάρων, δήλωσαν οι προϊστάμενοι του NHS.

Τα νοσοκομεία θα πρέπει να έχουν σε στοκ ηλεκτρονικά τσιγάρα προς πώληση στους ασθενείς και να επιτρέπουν το άτμισμα σε ιδιωτικά δωμάτια, ως μέρος των προσπαθειών του NHS “απαλλαγής από τον καπνό”, σύμφωνα με τους υπουργούς Υγείας.

Άτμισμα: οι καπνιστές που κάνουν τη μετάβαση έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν και πάλι τα τσιγάρα

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 10:36

Άρθρο της Conversation

Μια από τις πιο κοινές αποφάσεις της Πρωτοχρονιάς είναι η διακοπή του καπνίσματος. Κάτι πολύ σωστό, έχοντας υπόψη πως το κάπνισμα είναι η μεγαλύτερη αιτία πρόκλησης θανάτου παγκοσμίως. Στην πραγματικότητα, ο καπνός είναι το μόνο νόμιμα διαθέσιμο προϊόν που σκοτώνει μέχρι και έναν στους δύο χρήστες, όταν χρησιμοποιείται όπως προβλέπεται.

Οι ατμιστές δύσκολα ξαναγίνονται καπνιστές, λέει Έλληνας ερευνητής

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 09:38

Μπορεί τα ηλεκτρονικά τσιγάρα να «βοηθούν» στη διακοπή του καπνίσματος αλλά η επιστημονική έρευνα απέχει ακόμα από οριστικά συμπεράσματα
Οι ατμιστές, δηλαδή όσοι επιλέγουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο, δύσκολα επιστρέφουν στη χρήση του συμβατικού τσιγάρου, λέει ο κλινικός Παθολόγος Μάρκος Κλονιζάκης που διεξάγει σχετική μελέτη στο Πανεπιστήμιο Hallam του Σεφιλντ, στη Μ. Βρετανία.

Το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) ήταν από τα πρώτα παγκοσμίως που «αγκάλιασε» το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως μέθοδο διακοπής του καπνίσματος, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να υπάρχουν καταληκτικά συμπεράσματα για την επίπτωσή του στην ανθρώπινη υγεία.

Απαγόρευση στις πωλήσεις τσιγάρων και ενθάρρυνση του ατμίσματος για την επίτευξη του στόχου απαλλαγής από τον καπνό, δήλωσαν βουλευτές

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 09:53

Άρθρο της nzherald.co.nz

Η κυβέρνηση θα πρέπει να απαγορεύσει την πώληση τσιγάρων αν θέλει να επιτύχει το στόχο της να καταστήσει τη Νέα Ζηλανδία απαλλαγμένη από τον καπνό μέχρι το 2025, έχουν δηλώσει βουλευτές.

Υποστηρικτές της δημόσιας υγείας και ακαδημαϊκοί δήλωσαν επίσης ότι η Κυβέρνηση πρέπει να ενθαρρύνει πιο επιθετικά τις λιγότερο επικίνδυνες εναλλακτικές λύσεις, όπως το άτμισμα και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν αποτύχει να διακόψουν το κάπνισμα.

Σελίδα 1 από 13

Κατάστημα Νέου Ηρακλείου

Μαρίνου Αντύπα 88,
14121, Νέο Ηράκλειο Αττικής
Τηλ: 210 27 14 115

Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο:
09:00 – 17:00

Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή:
09:00 – 21:00

Κατάστημα Χαλανδρίου

Αγίας Παρασκευής 104,
15232, Χαλάνδρι Αττικής
Τηλ: 210 68 94 741

Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο:
09:00 – 17:00

Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή:
09:00 – 21:00

 

Log in

pop up logo

Τα πρϊόντα ατμίσματος σε αυτή την σελίδα απευθύνονται μόνο σε ενήλικους.

Είστε άνω των 18 ετών;

Είμαι άνω των 18