Η έρευνα δείχνει ότι το άτμισμα είναι απείρως πιο ασφαλές από το κάπνισμα με αυτόν τον σημαντικό τρόπο!

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 09:27

Εν όψει της αχαλίνωτης παραπληροφόρησης, το παθητικό άτμισμα έχει αποδειχθεί ότι είναι περίπου 99% λιγότερο επικίνδυνο από το παθητικό κάπνισμα. 

Έχουν περάσει πάνω από δέκα χρόνια από τότε που οι σύγχρονες συσκευές ατμίσματος άρχισαν να ελκύουν κόσμο ως εργαλείο μείωσης των βλαβών και μέσο διακοπής του καπνίσματος. Εκείνη την εποχή, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο εργάστηκαν για να συμφωνήσουν στο σωστό ρυθμιστικό μονοπάτι προς το μέλλον. Παρά τα ενθαρρυντικά στατιστικά στοιχεία, πολλοί ανησυχούν για την πλήρη αποδοχή του αντίκτυπου που θα έχει στην κοινωνία μας, ιδιαίτερα στην νεολαία. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, οι νόμοι περί του ατμίσματος είναι συνεχώς αντικείμενο αλλαγής, καθώς η βιομηχανία μεγαλώνει και οι πολιτικοί αλλάζουν. Ένας κοινός φόβος μεταξύ των νομοθετών και των γονέων είναι ότι το παθητικό άτμισμα είναι εξίσου επικίνδυνο με το πλέον γνωστό τοξικό παθητικό κάπνισμα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η έρευνα δείχνει ότι αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα.

Ήρθε η ώρα να σταματήσει ο αποπροσανατολισμός του κοινού με όλη αυτή τη ρητορική γύρω από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που έχει ως σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019 12:17

Δημοσίευση στην Courier Journal

Το πρόβλημα της παραπληροφόρησης είναι ευρέως διαδεδομένο. Το κοινό δέχεται διαρκώς παραπλανητικές αποκαλύψεις σχετικά με τους εμβολιασμούς, τα τρόφιμα που τρώνε, τα οικιακά προϊόντα που χρησιμοποιούν και τώρα τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και το άτμισμα. Αλλά η υστερική ρητορική έχει συνέπειες, επειδή οι άνθρωποι πράττουν σύφωνα με αυτό που τους λένε. Και αξιωματούχοι της υγείας σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης, παραπλανούν τους Αμερικανούς ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι τόσο επικίνδυνα όσο τα τσιγάρα και θέτουν μια υπαρξιακή απειλή για τα παιδιά τους. Δυστυχώς, αυτή η παραπληροφόρηση μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Ο Έλληνας ερευνητής που ηγείται διεθνώς των επιστημονικών πορισμάτων για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019 09:24

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, Καρδιολόγος στο Ωνάσειο, έχει ταυτίσει διεθνώς το όνομα του με ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα δημόσιας υγείας, η εξέλιξη του οποίου και το είδος των αποφάσεων που λαμβάνονται, θα επηρεάσουν τη ζωή πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη.

Τελευταία έκθεση κατατροπώνει τη λεγόμενη “Θεωρία της Πύλης”

Δευτέρα, 06 Μαΐου 2019 10:59

Συνεχίζει να γίνεται ακόμα αρκετή συζήτηση γύρω από την αξία των ατμιστικών προϊόντων. Οι νομοθέτες και οι υπάλληλοι της δημόσιας υγείας σε όλο τον κόσμο εργάζονται για να συμφωνήσουν στην καλύτερη πορεία για να προχωρήσουν, ενώ συνεχώς προστίθενται περισσότερες έρευνες.

Μειώστε κατά 95% τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος! Δείτε πως!

Στις 16 Ιουνίου θα συζητηθεί η προσφυγή του ΣΕΕΠΑ στο ΣτΕ κατά του Υπουργείου Υγείας.

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 09:27

Για παραβίαση ευρωπαϊκής νομοθεσίας μιλούν παράγοντες της αγοράς.

Αντιμέτωπο με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία βρίσκεται το υπουργείο υγείας εξαιτίας της ακυρότητας στην οποία υπέπεσε, μη κοινοποιώντας - πριν την ψήφιση- για 3μηνη διαβούλευση στην Κομισιόν το περιεχόμενο του νόμου 4600/2019 που αφορά μεταξύ άλλων ρυθμίσεις για το άτμισμα. Την ίδια στιγμή, η προσφυγή του ΣΕΕΠΑ (Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Προϊόντων Ατμίσματος )ενώπιον του ΣτΕ, που είχε ημερομηνία συζήτησης 16 Απριλίου αναβλήθηκε, αφού το Υπουργείο Υγείας δεν προσήλθε και επεδίωξε αναβολή. Η νέα ημερομηνία συζήτησης έχει προσδιοριστεί για τις 16 Ιουνίου 2019. Η προσφυγή αφορούσε την Εγκύκλιο του Yπουργείου Υγείας και την Εγκύκλιο της ΑΑΔΕ (που παρήχθη από την 1η), μέρος της οποίας με το νόμο 4600, θεραπεύτηκε αφού επετράπη η κυκλοφορία των μη νικοτινούχων υγρών αναπλήρωσης. Ωστόσο, παραμένουν τα θέματα εμποδίων στο ελεύθερο εμπόριο, της άνισης μεταχείρισης ελληνικών και ευρωπαϊκών επιχειρήσεων κ.ο.κ.

Εορταστικό Ωράριο Πάσχα 2019

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 14:17

Δείτε αναλυτικά το ωράριο των καταστημάτων μας για την εορταστική περίοδο Πάσχα 2019.
Σας περιμένουμε από κοντά!!!

Εμπνευσμένοι από το βρετανικό μοντέλο, οι γιατροί στην Ισπανία ζητούν καινοτόμα μέτρα για την καταπολέμηση του καπνίσματος.

Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 10:57

Με σημείο αναφοράς την επιτυχία του βρετανικού μοντέλου, δημιουργήθηκε στην Ισπανία ένα Μοντέλο Δράσης για τη μείωση των βλαβών που οφείλονται στο κάπνισμα με τη συμμετοχή επαγγελματιών διαφόρων ειδικοτήτων στο χώρο της υγείας, έχοντας την πεποίθηση ότι είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν στη χώρα, εφόσον οι μέχρι τώρα πολιτικές για το κάπνισμα έχουν εξαντληθεί.

Guardian: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν αποτελεί τον προπομπό του καπνίσματος για τους εφήβους

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 09:33

Η πρώτη εξειδικευμένη επιστημονική έρευνα που μελέτησε τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου από ανηλίκους κατέληξε στο πόρισμα ότι το άτμισμα δεν αποτελεί «πυλωρό» του καπνίσματος, δηλαδή ότι τα παιδιά που κάνουν χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν καταφεύγουν στη συνέχεια στο κάπνισμα.

Διάφοροι ειδικοί κατηγορούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο ότι «μυεί» τους νέους στο κάπνισμα, γεγονός όμως που, όπως φαίνεται από την έρευνα του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, δεν ισχύει, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Guardian».

Νέα έρευνα: Το άτμισμα θα μπορούσε να σώσει επτά εκατομμύρια ζωές σε περίπου δέκα χρόνια.

Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 10:36

Σύμφωνα με τα ευρήματα προηγούμενων ερευνών, πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Annual Reviews έδειξε ότι εάν εγκριθεί και ρυθμιστεί με λογικό τρόπο, το άτμισμα θα μπορούσε να μειώσει δραματικά τον αριθμό των θανάτων που σχετίζονται με τον καπνό.

Σελίδα 1 από 16

Κατάστημα Νέου Ηρακλείου

Μαρίνου Αντύπα 88,
14121, Νέο Ηράκλειο Αττικής
Τηλ: 210 27 14 115

Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο:
09:00 – 17:00

Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή:
09:00 – 21:00

Κατάστημα Χαλανδρίου

Αγίας Παρασκευής 104,
15232, Χαλάνδρι Αττικής
Τηλ: 210 68 94 741

Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο:
09:00 – 17:00

Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή:
09:00 – 21:00

 

Log in

pop up logo

Τα πρϊόντα ατμίσματος σε αυτή την σελίδα απευθύνονται μόνο σε ενήλικους.

Είστε άνω των 18 ετών;

Είμαι άνω των 18