Share the story

Η έκθεση κάνει επίσης τις ακόλουθες συστάσεις:

  • Να βελτιωθεί η εκπαίδευση για τις σχετικές βλάβες του καπνίσματος, της νικοτίνης και των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

  • Να συνδυαστούν οι καλύτερες υπάρχουσες πρακτικές, όπως οι προσπάθειες των Υπηρεσιών Διακοπής του Καπνίσματος (SSS) του NHS με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος διακοπής, κάνοντας ελκυστικότερο το SSS και αυξάνοντας περισσότερο το ποσοστό επιτυχίας. Να προσφέρονται τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και η τεχνική υποστήριξη στο πλαίσιο υπηρεσιών του SSS και να υπάρχει χρηματοδότηση των υπηρεσιών για να υποστηρίζουν τους καπνιστές στην διακοπή.

  • Να χρησιμοποιηθούν πολιτικές παρεμβάσεις και φορολογικά μέτρα για να αυξηθεί το κόστος του καπνίσματος και να μειωθεί το κόστος των ηλεκτρονικών τσιγάρων. Να συνεχιστούν οι αυξήσεις των φόρων, τα μέτρα για την απαλλαγή από τον καπνό και οι περιορισμοί στην αγορά τσιγάρων, αλλά να γίνουν ελαφρυντικές ρυθμίσεις για το προϊόν με τον μειωμένο κίνδυνο. Να αποφευχθούν οι φόροι για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, η νομοθεσία για την απαγόρευση του ατμίσματος και να προωθηθεί η ελεύθερη διαφήμιση για πραγματική πληροφόρηση.

  • Να γίνουν ρυθμίσεις στην προώθηση της ανάπτυξης των προϊόντων για να επιτραπεί στα ηλεκτρονικά τσιγάρα να εξελιχθούν και να βελτιωθούν περαιτέρω, ώστε να γίνουν ακόμα περισσότερο ασφαλή, πιο ελκυστικά και ικανοποιητικά για περισσότερους καπνιστές.

  • Να γίνουν επενδύσεις στην έρευνα για να συνεχιστεί η διερεύνηση των αποτελεσμάτων των ηλεκτρονικών τσιγάρων στη διακοπή του καπνίσματος και να προσδιοριστεί ποιοι παράγοντες προωθούν την επιτυχή μετάβαση.

Η Δρ Lynne Dawkins Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο South Bank στο Λονδίνο και συν- συγγραφέας της έκθεσης δήλωσε: “για τους όσους προσπαθούν να διακόψουν το κάπνισμα, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πιο ελκυστικά από άλλες παραδοσιακές μεθόδους διακοπής, όπως η θεραπεία αντικατάστασης νικοτίνης και τουλάχιστον εξίσου αποτελεσματικά. Υπάρχουν επίσης αυξανόμενα αποδεικτικά στοιχεία πως είναι κατά πολύ ασφαλέστερα από το κάπνισμα. Ως καταναλωτικό προϊόν, αν και οι περισσότερες Υπηρεσίες Διακοπής του καπνίσματος δεν είναι προς το παρόν σε θέση να τα προμηθεύσουν, συνιστούμε να εγκρίνουν και να υποστηρίξουν τη χρήση τους από καπνιστές που προσπαθούν να κόψουν το τσιγάρο”.

Πηγή: http://vaping360.com/stoptober-vaping-ecigarettes/

Ηλεκτρονικό Τσιγάρο KIWI και υγρό αναπλήρωσης LIQUA 4S Hybrid