Share the story

Η Αμερικανική Εταιρεία για τον Καρκίνο δημοσίευσε έρευνα αυτό το μήνα, δείχνοντας ότι ο θάνατος από καρκίνο μειώθηκε κατά 26% μεταξύ 1991 και 2015, αντιπροσωπεύοντας περίπου 2,4 εκατομμύρια λιγότερους θανάτους. Το ποσοστό θνησιμότητας από καρκίνο είναι σήμερα 158,6 ανά 100.000 άτομα, μια πτώση που οι επιστήμονες της Αμερικανικής Εταιρείας για τον Καρκίνο αποδίδει σε μεγάλο βαθμό στις προσπάθειες διακοπής και πρόληψης του καπνίσματος, αναφέρει η Vaping Post.

“Είναι ο πρώιμος καρπός”, δήλωσε ο Δρ. Ahmedin Jemal, αντιπρόεδρος του Ερευνητικού Προγράμματος Επιτήρησης και Υπηρεσιών Υγείας στην Αμερικανική Εταιρεία για τον Καρκίνο, σύμφωνα με την Vaping Post. “Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτή τη μείωση λόγω της πρόληψης, κυρίως της μείωσης της επικράτησης του καπνίσματος”.

Η ταχεία άνοδος της δημοτικότητας του ατμίσματος πιθανότατα επηρεάζει τη σταθερή μείωση της χρήσης τσιγάρων. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας δημοσίευσαν μελέτη στις 26 Ιουλίου, σύμφωνα με την οποία το ποσοστό των Αμερικανών που διέκοψαν το κάπνισμα ανέβηκε από 4,5% μεταξύ 2010 και 2011 στο 5,6% μεταξύ 2014 και 2015.

Αυτό σημαίνει ότι περίπου 350.000 καπνιστές εγκατέλειψαν τη συνήθεια μεταξύ του 2014 και του 2015, αποτέλεσμα το οποίο οι ερευνητές αποδίδουν σε μεγάλο βαθμό στη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων.Οι ερευνητές σημειώνουν στην περίληψη της μελέτης ότι “η σημαντική αύξηση της χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων μεταξύ των ενηλίκων καπνιστών των Η.Π.Α. συνδέθηκε με μια στατιστικά σημαντική αύξηση του ποσοστού διακοπής του καπνίσματος σε επίπεδο πληθυσμού”.

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι περίπου το 65% των ανθρώπων που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πιθανό να προσπαθήσουν να σταματήσουν το κάπνισμα, σε σύγκριση με το 40% μόνο των καπνιστών που δεν το κάνουν.

Εκατομμύρια πρώην καπνιστές στις Η.Π.Α. αγκαλιάζουν τη θετική επιστήμη για το άτμισμα και τη χρήση εργαλείων μείωσης των βλαβών για να σταματήσουν τα καύσιμα τσιγάρα. Περίπου 2,62 εκατομμύρια πρώην καπνιστές χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικό τσιγάρο το 2016.

Πηγή: https://www.newsli.com/2018/01/11/researchers-cancer-rates-in-u-s-drop-to-record-lows-popularity-of-vaping-likely-playing-significant-role/

BANNER Halo Vice Disposable Tribeca 1ml 20mg 2000x670px Blog n