Share the story
Κρατικοί και ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας που ερευνούν μυστηριώδεις πνευμονικές ασθένειες που συνδέονται με το άτμισμα, έχουν βρει την ίδια χημική ουσία σε δείγματα προϊόντων μαριχουάνας που χρησιμοποιήθηκαν από ανθρώπους που αρρώστησαν σε διάφορα μέρη της χώρας και χρησιμοποίησαν διαφορετικές μάρκες προϊόντων σε πρόσφατες εβδομάδες.
Το χημικό είναι ένα έλαιο που προέρχεται από βιταμίνη Ε. Οι ερευνητές στην υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ βρήκαν πετρέλαιο στα προϊόντα κάνναβης σε δείγματα που συλλέχθηκαν από ασθενείς που αρρώστησαν σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αξιωματούχοι της FDA μοιράστηκαν αυτές τις πληροφορίες με αξιωματούχους της κρατικής υγείας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής ενημέρωσης αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με αρκετούς αξιωματούχους που συμμετείχαν στην κλήση.
Το ίδιο χημικό βρέθηκε επίσης σε όλα σχεδόν τα δείγματα κάνναβης από ασθενείς που αρρώστησαν στη Νέα Υόρκη τις τελευταίες εβδομάδες, ανέφερε εκπρόσωπος τύπου του κρατικού τμήματος υγείας.
Ενώ αυτό είναι το πρώτο κοινό στοιχείο που διαπιστώθηκε σε δείγματα από ολόκληρη τη χώρα, αξιωματούχοι υγείας ανέφεραν ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε αν αυτό προκαλεί τους τραυματισμούς.
Η βιταμίνη Ε βρίσκεται φυσικά σε ορισμένα τρόφιμα, όπως το έλαιο Κανόλα, το ελαιόλαδο και τα αμύγδαλα. Το έλαιο που προέρχεται από τη βιταμίνη, γνωστή ως οξική βιταμίνη Ε, είναι συνήθως διαθέσιμο ως συμπλήρωμα διατροφής και χρησιμοποιείται σε τοπικές θεραπείες του δέρματος. Δεν είναι γνωστό ότι προκαλεί βλάβη όταν προσλαμβάνεται ως συμπλήρωμα βιταμίνης ή εφαρμόζεται στο δέρμα. Το όνομά του ακούγεται ακίνδυνο, ανέφεραν ειδικοί, αλλά η μοριακή δομή του θα μπορούσε να το καταστήσει επικίνδυνο όταν εισπνέεται. Οι πετρελαϊκές ιδιότητές του θα μπορούσαν να συσχετιστούν με τα είδη των αναπνευστικών συμπτωμάτων που ανέφεραν πολλοί ασθενείς: βήχας, δύσπνοια και πόνος στο στήθος, ανέφεραν αξιωματούχοι.
"Γνωρίζαμε από προηγούμενες δοκιμές της Νέας Υόρκης ότι είχαν βρει οξική βιταμίνη Ε, αλλά για να έχουν μιλήσει γι ' αυτό από το συνολικό σχέδιο δοκιμών τους, αυτό ήταν το πιο αξιοσημείωτο πράγμα που ακούσαμε," είπε ένας αξιωματούχος που άκουσε την ενημέρωση, αλλά δεν είχε εξουσιοδοτηθεί να μιλήσει.
"Καμία ουσία, συμπεριλαμβανομένης της οξικής βιταμίνης Ε, δεν έχει εντοπιστεί σε όλα τα δείγματα που ελέγχθηκαν, " πρόσθεσε. "Το σημαντικότερο είναι ότι ο εντοπισμός οποιονδήποτε ενώσεων που υπάρχουν στα δείγματα θα είναι ένα κομμάτι του παζλ, αλλά δεν θα απαντήσει απαραίτητα σε ερωτήσεις σχετικά με την αιτιότητα."
Δεν είναι όλα τα δείγματα κατάλληλα για δοκιμή. Ο ΕΟΦ ανέλυσε 12 βιώσιμα δείγματα νικοτίνης και 18 βιώσιμα προϊόντα THC, ανέφεραν κρατικοί αξιωματούχοι. Η οξική βιταμίνη Ε βρέθηκε σε 10 από τα 18 προϊόντα THC.
"Αυτό ήταν το μόνο πράγμα που φαινόταν να εμφανίζεται σε 10 από τα 18 προϊόντα κάνναβης", ανέφερε ένας κρατικός αξιωματούχος ο οποίος συμμετείχε στην κλήση.
Τα εργαστηριακά αποτελέσματα φαίνεται να επιβεβαιώνουν ευρήματα από την πολιτεία της Νέας Υόρκης. Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, το εργαστήριό του εντόπισε «πολύ υψηλά επίπεδα οξικής βιταμίνης Ε σε όλα σχεδόν τα δείγματα κάνναβης που ελέγχθηκαν. Εξετάστηκαν περισσότερα από δώδεκα δείγματα, ανέφερε εκπρόσωπος τύπου του τμήματος υγείας την Πέμπτη. Τουλάχιστον ένα προϊόν ατμίσματος που περιέχει οξική βιταμίνη Ε έχει συνδεθεί με κάθε ασθενή που υπέβαλε ένα προϊόν για δοκιμή, ανέφερε το τμήμα.
"Η οξική βιταμίνη Ε δεν είναι εγκεκριμένο πρόσθετο για το πρόγραμμα ιατρικής μαριχουάνας της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Εγκεκριμένα δείγματα ατμίσματος και δεν παρατηρήθηκε στα προϊόντα νικοτίνης που ελέγχθηκαν. Ως αποτέλεσμα, η οξική βιταμίνη Ε είναι τώρα ένα βασικό επίκεντρο "της έρευνας της Νέας Υόρκης, δήλωσε ο Επίτροπος Υγείας της Νέας Υόρκης Χάουαρντ Ζάκερ σε δήλωσή του την Πέμπτη.

Από την Πέμπτη, η Νέα Υόρκη είχε λάβει 34 αναφορές από γιατρούς σοβαρής πνευμονικής ασθένειας μεταξύ των ασθενών που κυμαίνονταν σε ηλικία από 15 έως 46 που χρησιμοποιούσαν τουλάχιστον ένα προϊόν ατμίσματος που περιείχε κάνναβη πριν αρρωστήσουν. Όλοι οι ασθενείς ανέφεραν πρόσφατη χρήση διαφόρων προϊόντων ατμίσματος, ανέφεραν αξιωματούχοι. Πολλοί είναι ύποπτοι για απομιμήσεις των ψυχαγωγικών προϊόντων που περιέχουν κάνναβη, τα οποία διατίθενται σε άλλα κράτη.
Η δεύτερη έκθεση του θανάτου τόνιζε τον κίνδυνο αυτής της πνευμονικής ασθένειας. «Ήταν έκπληξη το ότι ο ασθενής εμφανίστηκε ξαφνικά χωρίς άλλες υποκείμενες συνθήκες υγείας και αρρώστησε αρκετά ώστε να πεθάνει από αυτό το σύνδρομο», δήλωσε η Ανν Τόμας, ιατρός με την υγειονομική αρχή του Όρεγκον.
Το άτμισμα αναφέρεται στην όλο και πιο δημοφιλή πρακτική της εισπνοής ατμού από μια συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου, η οποία συχνά περιλαμβάνει τη θέρμανση ενός υγρού που μπορεί να περιέχει νικοτίνη, μαριχουάνα ή άλλα φάρμακα.
Η οξική βιταμίνη Ε είναι βασικά γράσο, είπε η Μισέλ Φράνλ, καθηγήτρια χημείας στο κολλέγιο Μπριν Μάιρ. Η μοριακή δομή του σημαίνει ότι "πρέπει να το ζεστάνεις" για να εξατμιστεί. Το σημείο βρασμού του είναι 363 βαθμούς Φαρενάιτ, το οποίο είναι πολύ πάνω από το 212 βαθμούς F σημείο βρασμού για το νερό, και σχεδόν τέσσερις φορές υψηλότερη από την κανονική θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος.
Μόλις το πετρέλαιο θερμανθεί αρκετά ζεστό για να εξατμιστεί, μπορεί δυνητικά να αποσυντεθεί, και "τώρα αναπνέεις σε ποιος ξέρει τι", είπε η Φράνλ.
Όταν αυτός ο ατμός κρυώσει στους πνεύμονες, επιστρέφει στην αρχική του κατάσταση σε αυτή τη θερμοκρασία και την πίεση, που σημαίνει "έχει πλέον επικαλυμμένο το εσωτερικό των πνευμόνων σας με αυτό το πετρέλαιο", ανέφερε.
Στη Γιούτα, οι κλινικοί ιατροί έχουν αντιμετωπίσει αρκετούς ασθενείς με οξείες πνευμονικές κακώσεις που διαγνώστηκε με μια σπάνια πάθηση γνωστή ως λιποειδή πνευμονία, με συμπτώματα όπως θωρακικό άλγος και δυσκολία στην αναπνοή. Αυτοί οι ασθενείς είχαν ανώμαλα ανοσοφυσιολογικά κύτταρα γεμάτα με λιπίδια, είπαν οι γιατροί.

Σε αντίθεση με τον ανθρώπινο πεπτικό σωλήνα, ο οποίος μπορεί να σπάσει και να απαλλαγούμε από ξένες ουσίες, οι πνεύμονες δεν έχουν σχεδιαστεί για να χειριστουν τίποτα εκτός από αέρα, ανέφεραν ειδικοί.
Η Λώρα Κρότυ Αλεξάντερ, μια φλεγμονή των πνευμόνων και ερευνήτρια του ηλεκτρονικού τσιγάρου στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στη σχολή ιατρικής του Σαν Ντιέγκο, είπε ότι δεν είναι σαφές αν η ίδια η χημική ουσία ή τα υποπροϊόντα της μπορεί να είναι τοξικά.
"Δεν έχουμε εξετάσει την τοξικότητα της βιταμίνης Ε στους πνεύμονες", ανέφερε. "Οι πνεύμονες έχουν σχεδιαστεί για να ανταλλάσσουν μόρια αερίου. Δεν είναι σχεδιασμένα να εκτίθενται σε άλλες χημικές ουσίες. "
Όταν πεθαίνουν τα πνευμονικά κύτταρα, αυτό συχνά προκαλεί φλεγμονώδη ανταπόκριση και "άλλα κύτταρα πρέπει να έρθουν και να καθαρίσουν τα κυτταρικά συντρίμμια", δήλωσε ο Αλέξανδρος. Αλλά οι πνεύμονες είναι πολύ ευαίσθητοι. Όταν εισέρχονται επιπλέον κελιά, "μπαίνουν στον δρόμο της ανταλλαγής αερίων", ανέφερε. Αυτό καθιστά πιο δύσκολο για το οξυγόνο να μπει στο αίμα ενός ατόμου. Η φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει υγρό για να συσσωρευτεί στους πνεύμονες, καθιστώντας δύσκολο για κάποιον να αναπνεύσει, είπε.