Share the story
Δημοσίευση στην Kansas City Star
Ένας άνδρας στο Wisconsin κατηγορείται για τα παράνομα ατμιστικά φυσίγγια THC
Σε αυτή τη φωτογραφία που έφτασε στα χέρια μας από το γραφείο του Σερίφη στην κομητεία του Kenosha, απεικονίζεται ο Tyler Huffhines κατά τη σύλληψή του. Ο Huffhines κατηγορείται για την καθημερινή παρασκευή χιλιάδων απομιμήσεων φυσιγγίων ατμίσματος με έλαιο μαριχουάνας THC, εδώ και περίπου δυο χρόνια, απασχολώντας στην επιχείρηση 10 υπαλλήλους, σύμφωνα με δηλώσεις των αρχών.
Ένας άνδρας στο Wisconsin κατηγορείται για τη λειτουργία επιχείρησης 10 ατόμων που παρήγαγε χιλιάδες πλαστές ατμιστικές αμπούλες γεμάτες με έλαιο THC κάθε μέρα για σχεδόν δύο χρόνια, ανέφεραν οι αρχές.
Οι εισαγγελείς της κομητείας Kenosha δήλωσαν ότι ο 20χρονος Tyler Huffhines είχε εργαζόμενους για να κάνουν επαγγελματικά συσκευασμένα φυσίγγια. Οι αρχές δήλωσαν ότι οι εργαζόμενοι γέμιζαν περίπου 3.000 έως 5.000 φυσίγγια την ημέρα τα οποία πωλούνταν για 16 δολάρια το καθένα.
“Με βάση τον τρόπο με τον οποίο ήταν όλα τα πράγματα στημένα, αυτή ήταν μια επιχείρηση υψηλής τεχνολογίας που λειτουργούσε για κάποιο χρονικό διάστημα”, δήλωσε ο Andrew Burgoyne, βοηθός εισαγγελέας της επαρχίας Kenosha. Η αστυνομία δήλωσε ότι η επιχείρηση ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018.
Η αστυνομία συνέλαβε την Huffhines την Πέμπτη. Κρατείται με εγγύηση αξίας 500.000 δολαρίων μετρητά, ενώ περιμένει να υποβληθούν κατηγορίες. Το δικαστήριο έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή.
Ο δικηγόρος του, Mark Richards, δεν απάντησε ούτε στο email ούτε στο τηλεφωνικό μήνυμα που αφήσαμε στο γραφείο του.
Η Διοίκηση Επιβολής του νόμου για τα Ναρκωτικά, η Ομάδα Επιχειρήσεων για τα Ναρκωτικά του Kenosha και άλλοι οργανισμοί, εκτέλεσαν εντάλματα έρευνας σε δύο σπίτια. Το Kenosha News αναφέρει ότι οι αρχές κατέσχεσαν 188 λίβρες (85 κιλά) μαριχουάνας, έλαιο THC, οκτώ πυροβόλα όπλα και περίπου 20.000 δολάρια σε μετρητά.
Η σύλληψη αυτή έρχεται καθώς οι υπάλληλοι της υγειονομικής περίθαλψης εξετάζουν 450 πιθανές περιπτώσεις σε 33 πολιτείες, όπου το άτμισμα συνδέεται με σοβαρή πνευμονική νόσο. Το Kansas ανέφερε τον πρώτο του θάνατο που συνδέθηκε με τα κρούσματα, την Παρασκευή. Σε εθνικό επίπεδο, έχουν πεθάνει έξι άτομα.
Οι αρμόδιοι της υγειονομικής περίθαλψης προειδοποιούν τον κόσμο να μην αγοράζει απομιμήσεις ατμιστικών φυσιγγίων. Δεν είναι γνωστό εάν η επιχείρηση του Wisconsin συνδέεται με οποιεσδήποτε ασθένειες.
Ούτε μια συσκευή ατμισματος, ούτε ένα υγρό αναπλήρωσης ή συστατικό έχει συνδεθεί με τα κρούσματα των ασθενειών. Αλλά η πρόσφατη επικέντρωση της προσοχής έχει στραφεί σε συσκευές, υγρά, επαναγεμιζόμενα δοχεία και αμπούλες που δεν πωλούνται στα καταστήματα.
Η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει επικεντρώσει την έρευνά της σε ένα συστατικό που ονομάζεται οξική βιταμίνη Ε, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί ως πηκτικό για ατμιστικό υγρό μαριχουάνας, αλλά θεωρείται επικίνδυνο εάν θερμανθεί και εισπνευστεί.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξετάζουν επίσης την οξική βιταμίνη Ε, αλλά αρμόδιοι δήλωσαν ότι εξετάζουν και άλλα συστατικά. Την περασμένη εβδομάδα, το CDC προειδοποίησε το κοινό να μην αγοράζει προϊόντα από το δρόμο επειδή οι ουσίες σε αυτά μπορεί να είναι άγνωστες. Ο οργανισμός προειδοποίησε επίσης τον κόσμο να μην τροποποιήσει τα προϊόντα ή να προσθέσει ουσίες που δεν προορίζονται από τον κατασκευαστή.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Huffhines έχει γίνει πρωτοσέλιδο. Πέρυσι, η Kenosha News έγραψε μια ιστορία για τον ίδιο όταν ήταν 18χρονος μαθητής του Central High School, που πωλούσε αθλητικά παπούτσια στο διαδίκτυο. Ο τίτλος της ιστορίας ήταν “Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;”
Πηγή: https://www.kansascity.com/news/article234931537.html