Share the story

H ονομασία αυτή δόθηκε εξαιτίας της διάταξης κάποιων πρωτεϊνών αυτού του τύπου ιών που θυμίζει κορόνα. Η απόδοση του coronavirus συζητήθηκε ιδιαιτέρως με το ξέσπασμα επιδημίας του κορονοϊού 2019‑nCoV στην πόλη Ουχάν της Κίνας.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) η χώρα μας πλήττεται με καθημερινά νέα κρούσματα.

Το Επιστημονικό δυναμικό του ΕΚΠΑ και η ιατρική κοινότητα συντονίζουν τις προσπάθειές τους όσον αφορά τη συμβολή στην έρευνα για το συγκεκριμένο ιό, στο σχεδιασμό μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του ιού και στην αντιμετώπισή του στη χώρα μας.

Για να περιορίσουμε την πανδημία πρέπει να γίνουμε περισσότερο σχολαστικοί με τους βασικούς κανόνες υγιεινής. Αυτό συνεπάγεται, πως και εμείς οι ατμιστές πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας και στην καθαριότητα της ατμιστικής μας συσκευής.

 

 

 

 

Ας δούμε πιο αναλυτικά χρήσιμες συμβουλές υγιεινής για τους ατμιστές:

90620572 511422682881939 585738521612910592 n

1. Καθαρίζουμε σχολαστικά το επιστόμιο της συσκευής μας. Ιδανικά χρησιμοποιούμε νέο επιστόμιο για το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι έχει αποστειρωθεί σωστά.
2. Πλένουμε τον ατμοποιητή με νερό βρύσης ή ιδανικά απιονισμένο νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελάχιστη ποσότητα σαπουνιού με την προϋπόθεση πως θα ξεπλύνετε σωστά. ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν πλένουμε ποτέ μαζί με την αντίσταση. Πριν τοποθετηθεί η αντίσταση έχουμε βεβαιωθεί πως η βάση του ατμοποιητή είναι στεγνή.
3. Καθαρίζουμε την εξωτερική επιφάνεια της συσκευής μας με αλκοολούχο λοσιόν ή απολυμαντικό μαντηλάκι. Η χρήση οινοπνεύματος ενδέχεται να θαμπώσει το χρώμα της συσκευής σε αντίθεση με την αλκοολούχο λοσιόν. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και στην εξωτερική επιφάνεια του ατμοποιητή μας.
4. Καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε όλες τις επιφάνειες που χρησιμοποιήσαμε για την περιποίηση της συσκευής μας. Αφού έχουμε ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες, πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας για 20 δευτερόλεπτα.
5. Η βασικότερη συμβουλή, ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ τη συσκευή μας με άλλους. Συνιστάται προσοχή ακόμα και για φίλους, γνωστούς ή ακόμα και τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Δεν είναι αγένεια! Είναι φιλικός τρόπος να δείξουμε πως νοιαζόμαστε για την υγεία τους ακόμα και αν δεν φέρουμε συμπτώματα του ιού.
6. Η χρήση αλκοολούχων διαλυμάτων είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς βοηθούν στην εξουδετέρωση του νέου κορονοϊού σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Blog 19 3 soma4

Το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας είναι να μείνουμε στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο, βγαίνουμε μόνο αν υπάρχει σοβαρή ανάγκη. Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους, καθυστερούμε τη διασπορά του κορονοϊού, βοηθάμε να μην επιβαρυνθεί το δημόσιο σύστημα υγείας.

Κάνουμε όλοι το σωστό: #μένουμε_σπίτι είναι κοινωνική μας ευθύνη!

90327682 300419994269705 3597285502698389504 n