Share the story

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πως φτιάχνω άρωμα για ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Η διαδικασία diy για να φτιάξετε μόνοι σας το άρωμα για το ηλεκτρονικό σας τσιγάρο δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις. Ο καθένας μπορεί να φτιάξει το δικό του υγρό αναπλήρωσης με τα απαραίτητα συστατικά ενός υγρού. Θα χρειαστείτε γλυκερίνη, προπυλενογλυκόλη, απιονισμένο νέρο, άρωμα και νικοτίνη προαιρετικά. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να προμηθευτείτε τα παραπάνω συστατικά από επώνυμα καταστήματα ηλεκτρονικού τσιγάρου και να αποφύγετε αγορές ανώνυμων προϊόντων από το διαδίκτυο. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε επώνυμα προϊόντα με ελληνικές ετικέτες και ειδική σήμανση ότι τα προϊόντα πληρούν όλες τις προυποθέσεις της ελληνικής νομοθεσίας (TPD). Πριν ξεκινήσετε την δημιουργία του δικού σας υγρού αναπλήρωσης ενημερωθείτε από τους εξειδικευμένους πωλητές ηλεκτρονικών τσιγάρων για τα βασικά βήματα του diy. Πρέπει να διαλέξετε το άρωμα που σας αρέσει, και έπειτα αυτό να διαλυθεί στην σωστή περιεκτικότητα γλυκερίνης και προπυλενογλυκόλης. Σε περίπτωση που επιθυμείτε το άρωμα να έχει νικοτίνη πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς τα ml νικοτίνης που θα προσθέσετε στο υγρό σας, όπως επίσης και την περιεκτικότητα του απιονισμένου νερού. Είναι σημαντικό να μην ξεφεύγουμε από τις συστάσεις των ειδικών διότι υπάρχει κίνδυνος το υγρό να γίνει τοξικό και να μην έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τι κακό προκαλεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι η ασφαλέστερη οδός για να απομακρυνθείτε από την βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος. Έρευνες υποστηρίζουν πως είναι πιο αποτελεσματικό από τσίχλες νικοτίνης ή και επιθέματα νικοτίνης. Ο ατμιστής καλύπτει την ανάγκη της νικοτίνης με την χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, το οποίο προσομοιάζει στο 100% το συμβατικό κάπνισμα χωρίς βέβαια τις βλαβερές παρενέργειες του. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν προκαλεί “κακό” στην υγεία μας, καθώς δεν υπάρχουν οι βλαβερές συνέπειες της καύσης, όπως είναι το μονοξείδιο και το διοξείδιο του άνθρακα, η πίσσα, ο μόλυβδος, ο υδράργυρος και χιλιάδες ακόμα καρκινογόνες ουσίες που έχει το κάπνισμα τσιγάρου. Η λειτουργία του στηρίζεται στην ατμοποίηση υγρού διαλύματος το οποίο περιλαμβάνει βρώσιμα συστατικά τα οποία χρησιμοποιούμε σε τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά, ακόμα και σε εισπνεόμενα φάρμακα. Βάση ερευνών είναι τουλάχιστον 95% πιο ασφαλές από το κάπνισμα και δεν προκαλεί παθητικό άτμισμα στους γύρω μας.

Πως φτιάχνω γεύση για ηλεκτρονικό τσιγάρο; / πως να φτιάξω υγρό για ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Πως φτιάχνω γεύση για ηλεκτρονικό τσιγάρο πως να φτιάξω υγρό για ηλεκτρονικό τσιγάρο Για να φτιάξουμε μία γεύση για το ηλεκτρονικό μας τσιγάρο πρέπει να γνωρίζουμε τα βασικά βήματα για την δημιουργία ενός υγρού. Σημαντικό είναι να φοράμε γάντια και γυαλιά για την προστασία των ματιών αλλά του δέρματος μας από πιθανή επαφή με την νικοτίνη. Σε επόμενη φάση πρέπει να γνωρίζουμε το επίπεδο νικοτίνης που επιθυμούμε να έχει το υγρό, αλλά και την περιεκτικότητά του σε γλυκερίνη και προπυλενογλυκόλη. Για να φτιάξουμε μία γεύση πρέπει να είμαστε ακριβείς στην ποσότητα ml του αρώματος ή σταγόνες αρώματος ανάλογα με το πόσα ml υγρού θέλουμε να φτιάξουμε. Στο εμπόριο ηλεκρονικού τσιγάρου μπορούμε να βρούμε μεγάλη ποικιλία σε αρωματικές γεύσεις βασισμένες στο άρωμα καπνού, γλυκών ή φρούτων σε μορφή συμπυκνωμένου αρώματος. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να φτιάξουμε την δική μας γεύση επιλέγοντας το άρωμα που επιθυμούμε σε μορφή Shake & Vape/ Flavorshot ή Shortfill. H διαφορά μεταξύ των παραπάνω επιλογών αρωμάτων βρίσκεται στον χρόνο ωρίμανσης αλλά και την ευκολία που προσφέρουν τα λιγότερα συμπυκνωμένα αρώματα.

Τι περιέχει το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μία συσκευή που προσφέρει έναν εναλλακτικό, υγιεινό τρόπο καπνίσματος χωρίς τις βλαβερές συνέπειες του συμβατικού τσιγάρου. Αποτελείται από τέσσερα μέρη την μπαταρία, τον ατμοποιητή, την αντίσταση και το επιστόμιο. Η μπαταρία είναι η πηγή ενέργειας της συσκευής καθώς δίνει το ρεύμα εκκίνησης για την ατμοποίηση μέσω του ατμοποιητή. Ο ατμοποιητής περιέχει στο εσωτερικό του την αντίσταση που διοχετεύει την ενέργεια της μπαταρίας και παράγει τον εισπνεόμενο ατμό. Στο επάνω μέρος του ατμοποιητή βρίσκεται το επιστόμιο, το οποίο μεταφέρει τον εισπνεόμενο ατμό στο στόμα.

Κάθε πότε αλλάζουμε αντίσταση στο ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες εκπλήξεις αλλάζουμε την αντίσταση στο ηλεκτρονικό μας τσιγάρο ανά 30 με 40ml υγρού αναπλήρωσης. Φροντίζουμε καθημερινά ο ατμοποιητής να περιέχει επαρκές υγρό και η συσκευή να δουλεύει στις σωστές ρυθμίσεις. Αποφεύγουμε σε εργοστασιακές αντιστάσεις που δουλεύουν σε χαμηλά watt να χρησιμοποιούμε υγρά με μεγάλη περιεκτικότητα γλυκερίνης διότι ταλαιπωρούν το απορροφητικό υλικό στο εσωτερικό (βαμβάκι, φιτίλι).Για να διατηρήσετε την αντίσταση του ηλεκτρονικού σας τσιγάρου μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αποφύγετε σκουρόχρωμα υγρά διότι αφήνουν κατάλοιπα.

Κόλπα με ηλεκτρονικό τσιγάρο

Κόλπα με ηλεκτρονικό τσιγάρο

Από το 2009 το ηλεκτρονικό τσιγάρο μονοπωλεί το ενδιαφέρον τόσο με την τεράστια γκάμα σε σχέδια και υγρά αναπλήρωσης όσο και τα “κόλπα”, τα λεγόμενα Vape Tricks. H μόδα ξεκίνησε από την Κίνα όταν μία ομάδα νεαρών δημιουργούσε εντυπωσιακά σχήματα με τον ατμό. Τα vape tricks έγιναν viral σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ατμιστές όλων των ηλικιών προσπάθησαν με τα πυκνά σύννεφα ατμού να πετύχουν τα δικά τους εντυπωσιακά σχέδια.Το 2018, επίδοξοι ατμιστές δεν δίστασαν να ανέβουν στην σκηνή πασίγνωστης τηλεοπτικής εκπομπής στις Φιλιππίνες, το X-Factor κάνοντας μερικά κόλπα με το ηλεκτρονικό τους τσιγάρο. Πρόκειται για μία φρενίτιδα που έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και εντυπωσιάζει το κοινό.

Που απαγορεύεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Αντικαπνιστικός ΝόμοςΤο 2016 η ελληνική κυβέρνηση έδωσε ένα ανεπανόρθωτο χτύπημα στο άτμισμα αλλά και στις ελληνικές επιχειρήσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου απαγορεύοντας την χρήση συσκευών ατμίσματος σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας αλλά και τις δημόσιες υπηρεσίες. Εξίσωσε αδίκως το ηλεκτρονικό τσιγάρο με το συμβατικό τσιγάρο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ). Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο περί ατμίσματος, σύμφωνα με τον ΣΕΕΗΤ συνιστά απειλή για την δημόσια υγεία την στιγμή που άλλες Ευρωπαικές χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Σουηδία και η Μεγάλη Βρετανία θεωρούν το άτμισμα τουλάχιστον 95% πιο ασφαλές από το κάπνισμα τσιγάρου και επιτρέπεται παντού. Να τονίσουμε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία τεκμηριωμένη έρευνα για παθητικό άτμισμα και η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου έχει βοηθήσει χιλιάδες καπνιστές στην Ελλάδα να κόψουν οριστικά το κάπνισμα.

Ποιο ηλεκτρονικό τσιγάρο να αγοράσω;

Στην αγορά θα βρείτε τεράστια ποικιλία σε ηλεκτρονικά τσιγάρα που κυμαίνονται από μίνι μοντέλα τύπου στυλό που μοιάζουν με παραδοσιακά τσιγάρα μέχρι boxmods που θυμίζουν ένα κουτί. Μοναδικά σχέδια, άπειρα χρώματα, αυτόματα, ρυθμιζόμενα, με οθόνη Led και χωρίς, που όλα κάνουν την ίδια δουλειά, θερμαίνουν και ατμοποιούν το υγρό. Οι διαφορές τους βρίσκονται ως προς τις δυνατότητες τους, την αυτονομία μπαταρίας αλλά και την παραγωγή ατμού. Εάν είστε νέος ατμιστής μπορείτε να δοκιμάσετε το άτμισμα με μία συσκευή μιας χρήσης ή την αγορά μίας οικονομικής συσκευής (starter kit) απλή σε χρήση και τσιγαρίσια εισπνοή. Αποφύγετε τις διαδικτυακές αγορές μέσω ξένων site διότι το πιθανότερο είναι να μην υπάρχουν τα αναλώσιμα¨, ανταλλακτικά του. Εάν είστε έμπειρος ατμιστής και θέλετε να αναβαθμίσετε το ηλεκτρονικό σας τσιγάρο καλό θα είναι να θέσετε τα εξής κριτήρια: αυτονομία μπαταρίας, γεύση, ευκολλια στην χρήση και το κυριότερο απόδοση. Στα περισσότερα καταστήματα ηλεκτρονικού τσιγάρου έχετε την δυνατότητα δοκιμής πριν την ολοκλήρωση της αγοράς σας.