Share the story

Μελέτη για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

“Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορούν να αποτελέσουν ένα σοβαρό τρόπο αντιμετώπισης της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας»

Βασισμένη στα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν πριν από δυο χρόνια, έρχεται μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από τον βραβευμένο και καταξιωμένο εμπειρογνώμονα στη μείωση της βλάβης από τον καπνό, τον καθηγητή Riccardo Polosa, που επιβεβαιώνει ότι οι καπνιστές με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) που μετέβησαν στο άτμισμα, αναφέρουν βελτίωση της πνευμονικής τους δυσφορίας σε σύγκριση με εκείνους που συνέχιζαν να καπνίζουν.

Η προηγούμενη μελέτη με τίτλο “Οι επιπτώσεις στην υγεία των καπνιστών με ΧΑΠ που μεταβαίνουν σε ηλεκτρονικά τσιγάρα: μια αναδρομική 3ετής παρακολούθηση”, κατέγραφε την πρόοδο 44 ασθενών για τρία χρόνια.

Δυο ακόμα χρόνια αργότερα, οι ίδιοι ασθενείς με ΧΑΠ, εξετάστηκαν.
Η πρόσφατη μελέτη “Καπνιστές με ΧΑΠ που μετέβησαν σε ηλεκτρονικά τσιγάρα: αποτελέσματα στην υγεία μετά από 5 χρόνια”, διαπίστωσε ότι η ομάδα των ατμιστών συνέχισε να βλέπει βελτιώσεις στην υγεία. Ανέφεραν μείωση του βρόχου κατά 50%, σημαντικά βελτιωμένη καρδιακή και αναπνευστική λειτουργία καθώς και καλυτέρευση της φυσικής κατάστασης και της ποιότητας ζωής.

“Τα πιο σπουδαία ευρήματα αυτής της μελέτης είναι ότι οι ασθενείς με ΧΑΠ μπορούν να σταματήσουν το κάπνισμα επ’ αόριστον, αν έχουν στη διάθεσή τους το κατάλληλο υποκατάστατο”, δήλωσε ο Dr. Polosa. “Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορούν να αποτελέσουν ένα σοβαρό τρόπο αντιμετώπισης της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους γιατρούς, τους νοσοκόμους και τους ασθενείς. Η μελέτη επιβεβαιώνει ότι η “ανατροπή της βλάβης” είναι εφικτή και μπορεί να διαρκέσει για χρόνια. Λέμε στον κόσμο πως τα σημαντικά οφέλη για την υγεία βρίσκονται δυνατόν να επιτευχθούν, αντικαθιστώντας τα θανατηφόρα τσιγάρα καπνού με προϊόντα ατμίσματος.

Πηγή: https://bit.ly/3fWfeTa

Ασθενείς με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, πρώην καπνιστές, που έκαναν τη μετάβαση στο άτμισμα, βιώνουν μακροχρόνια οφέλη

Η προηγούμενη μελέτη με τίτλο “Οι επιπτώσεις στην υγεία των καπνιστών με ΧΑΠ που μεταβαίνουν σε ηλεκτρονικά τσιγάρα: μια αναδρομική 3ετής παρακολούθηση”, κατέγραφε την πρόοδο 44 ασθενών για μια περίοδο τριών ετών. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δυο ομάδες, μια αυτών που μετέβησαν από το κάπνισμα στο άτμισμα και μια εκείνων που συνέχιζαν να καπνίζουν. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν έδειξαν ότι οι ασθενείς με ΧΑΠ που έκαναν την αλλαγή ανέφεραν βελτίωση στα αναπνευστικά τους συμπτώματα, ενώ όσοι συνέχιζαν να καπνίζουν, δεν παρουσίασαν καμία αλλαγή.

Παρακολουθώντας τους ίδιους ασθενείς με ΧΑΠ δυο χρόνια αργότερα, η τρέχουσα μελέτη “Καπνιστές με ΧΑΠ που μετέβησαν σε ηλεκτρονικά τσιγάρα: αποτελέσματα στην υγεία μετά από 5 χρόνια”, διαπίστωσε ότι η ομάδα των ατμιστών συνέχισε να βιώνει βελτιώσεις στην υγεία. Ανέφεραν μείωση κατά 50% στις εξάρσεις, σημαντικά βελτιωμένη κάρδιο-αναπνευστική λειτουργία, αυξημένη ικανότητα άσκησης και καλυτέρευση της ποιότητας ζωής.

Η πρόσφατη μελέτη κατάφερε να συλλέξει πλήρη στοιχεία από 39 συμμετέχοντες - 19 από την ομάδα ελέγχου καπνιστών με ΧΑΠ και 20 από την ομάδα χρηστών ηλεκτρονικών τσιγάρων με ΧΑΠ. Η ερευνητική ομάδα ανέφερε επίσης “σημαντικές και συνεχείς βελτιώσεις στη λειτουργία των πνευμόνων [και] στις βαθμολογίες CAT ” (ένα ερωτηματολόγιο για την υγεία που χρησιμοποιείται για ασθενείς με ΧΑΠ) στην ομάδα ατμίσματος έναντι στην ομάδα ελέγχου. “Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορούν να είναι ένας σοβαρός τρόπος αντιμετώπισης της ΧΑΠ και αυτό είναι σημαντικό για τους γιατρούς, τους ασθενείς και τους φροντιστές τους”, κατέληξε η μελέτη.

Μόνο 4 από τους συμμετέχοντες που είχαν κάνει τη μετάβαση ξαναγύρισαν στο κάπνισμα

Ένα άλλο σημαντικό εύρημα είναι αυτό που απέδειξε την αποτελεσματικότητα των ατμιστικών προϊόντων ως εργαλείων διακοπής του καπνίσματος: μόνο τέσσερις ατμιστές, (16,7% της μεγαλύτερης αρχικής ομάδας) επέστρεψαν στο κάπνισμα κατά τη διάρκεια της μελέτης.

“Τα πιο σπουδαία ευρήματα αυτής της μελέτης είναι ότι οι ασθενείς με ΧΑΠ μπορούν να σταματήσουν το κάπνισμα επ’ αόριστον, αν έχουν στη διάθεσή τους το κατάλληλο υποκατάστατο”, δήλωσε ο Dr. Polosa στο Filter. “Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορούν να αποτελέσουν ένα σοβαρό τρόπο αντιμετώπισης της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους γιατρούς τους ασθενείς και τους φροντιστές τους”. Η μελέτη επιβεβαιώνει ότι η “ανατροπή της βλάβης” είναι εφικτή και μπορεί να διαρκέσει για χρόνια. Λέμε στον κόσμο πως τα σημαντικά οφέλη για την υγεία βρίσκονται δυνατόν να επιτευχθούν, αντικαθιστώντας τα θανατηφόρα τσιγάρα καπνού με προϊόντα ατμίσματος.

Το γεγονός ότι οι περισσότεροι συμμετέχοντες ήταν στην ηλικία των 60 ετών είναι ένας σημαντικός παράγοντας

Η Dr.Annie Kleykamp, ​​ειδική στη μείωση της βλάβης από τον καπνό και αναπληρώτρια καθηγήτρια αναισθησιολογίας και περιεγχειρητικής ιατρικής, στη Σχολή Ιατρικής και Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου του Rochester, πρόσθεσε ότι ένας σημαντικός παράγοντας είναι η μέση ηλικία των συμμετεχόντων.
“Οι συμμετέχοντες ήταν κατά μέσο όρο περίπου 65 ετών. Αυτή η μελέτη υποστηρίζει την ιδέα ότι οι ηλικιωμένοι καπνιστές που μεταβαίνουν σε ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορούν να βελτιώσουν την υγεία τους και ενδεχομένως να επιβραδύνουν τις επιπτώσεις της ΧΑΠ. …
Ιδανικά, μελέτες μεγαλύτερων δειγμάτων θα ολοκληρωθούν και θα αναπαράγουν τα ίδια ευρήματα.
Η κλινική μου εμπειρία μου λέει ότι -παραδόξως-, οι περισσότεροι καπνιστές με ΧΑΠ δεν έχουν καλό λόγο να σταματήσουν το κάπνισμα”, εξήγησε.

Ο Polosa συμφωνεί, επεσήμανε επίσης ότι οι ασθενείς ΧΑΠ συνήθως αντιτάσσονται στα προγράμματα διακοπής του καπνίσματος. Ως εκ τούτου, αυτά τα ευρήματα είναι μεγαλύτερης σημασίας. “Η κλινική μου εμπειρία μου λέει ότι -παραδόξως-, οι περισσότεροι καπνιστές με ΧΑΠ δεν έχουν καλό λόγο να σταματήσουν το κάπνισμα”, δήλωσε ο Polosa. “Στην ηλικία τους και με την εξασθενημένη τους κατάσταση, δεν έχουν και πολλά να περιμένουν παρά ένα ωραίο τσιγάρο! Γνωρίζουν καλά ότι το κάπνισμα τσιγάρων είναι κακό για τη ΧΑΠ τους, αλλά η παρηγοριά που προσφέρει το κάπνισμα φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερη από οποιοδήποτε όφελος για την υγεία θα επιφέρει η διακοπή του καπνίσματος.”

LIQUA 4S GIA OLA TA PODS adv