Share the story

Θυμάστε το άτμισμα; Θυμάστε, πριν ο COVID-19 αφαιρέσει όλο το οξυγόνο από το δωμάτιο, όταν το άτμισμα ήταν μεγάλος φόβος. Μια νέα μελέτη δείχνει ότι αυτό που ισχυριζόμαστε είναι αλήθεια. Το άτμισμα μειώνει τους φλεγμονώδεις βιοδείκτες που σχετίζονται με το κάπνισμα.

Η εισπνοή προϊόντων καύσης είναι πάντα μια κακή ιδέα. Ρωτήστε έναν πυροσβέστη. Πριν προχωρήσω λοιπόν σε αυτήν τη νέα μελέτη, επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος: το άτμισμα είναι η πύλη για καλύτερη υγεία για εκείνους που καπνίζουν - είναι η μείωση των βλαβών, όχι απαραίτητα η εξάλειψη.

Η έρευνα, που αναφέρεται στο περιοδικό Circulation, χρησιμοποίησε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ. Η εκτίμηση πληθυσμού των καπνιστών και των υγειών (PATH) πραγματοποιήθηκε σε κύκλους που ξεκίνησαν το 2013. Το σύνολο δεδομένων προέρχεται από αυτόν τον πρώτο κύκλο χρησιμοποιώντας δεδομένα των συνηθειών καπνίσματος των συμμετεχόντων μαζί με δείγματα αίματος. Οι ερευνητές εξέτασαν συγκεκριμένα τους μεταβολίτες, τους βιοδείκτες, τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες τους υπαίτιους που αισθάνονταν ότι αποτελούν τη βάση των επιβλαβών επιπτώσεων του καπνού. Εκτός από τα συνηθισμένα δημογραφικά δεδομένα, υπήρχαν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση ή τη μη χρήση καπνού, ατμίσματος και καπνίσματος.

Τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν ευρήματα για ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω, όπου ήταν διαθέσιμα δεδομένα για βιοδείκτες και χρήση καπνού 7130 συμμετέχοντες συνολικά.

• Το 58,6% δεν κάπνιζε ούτε χρησιμοποιούσε ηλεκτρονικά τσιγάρα - αυτοί είναι οι μη χρήστες
• Το 29,6% κάπνιζε αποκλειστικά
• Το 1,9% άτμιζε αποκλειστικά
• Το 9,9% κάπνιζε και άτμιζε - διπλοί καπνιστές
• Οι αποκλειστικοί και οι διπλοί καπνιστές είχαν τους υψηλότερους βιοδείκτες φλεγμονής και οξειδωτικού στρες σε σχέση με τους μη χρήστες δεν αποτελεί έκπληξη εκεί.
• Οι αποκλειστικοί ατμιστές είχαν "σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα" εκτός από την C-αντιδρώσα πρωτεΐνη [ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ, ΥΠΟΘΕΤΩ]

Ενώ οι ατμοσφαιρικοί φλεγμονώδεις βιοδείκτες ήταν αυξημένοι σε σύγκριση με τους μη χρήστες, αυτές οι διαφορές δεν ήταν στατιστικά σημαντικές. Δεν υπήρχε επίσης σημαντική διαφορά στην αύξηση των βιοδεικτών μεταξύ των αποκλειστικά καπνιστών και των διπλών καπνιστών το πρόσθετο αποτέλεσμα των ηλεκτρονικών τσιγάρων ήταν χαμηλό ή δεν υπήρχε καθόλου.

Ουσιαστικά, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα φαίνεται να έχουν μικρό αντίκτυπο στους φλεγμονώδεις βιοδείκτες, σίγουρα όχι τόσο μεγάλο όσο το κάπνισμα. Όπως έχουμε υποστηρίξει, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μειώνουν τις βλάβες, μπορούμε να συζητήσουμε για την εξάλειψη των βλαβών μια άλλη μέρα. Οι καπνιστές διπλής χρήσης αποτελούν τον τρέχοντα στόχο ανησυχίας, που αντιπροσωπεύουν άτομα που "αποτυγχάνουν" να μεταβούν εντελώς ή που χρειάζονται αυτές τις πρόσθετες δόσεις νικοτίνης. Αλλά αυτά τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι τα κανονικά τσιγάρα είναι ο κύριος παράγοντας βλάβης. Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, η τελειότητα είναι ο εχθρός του καλού. Συμφωνούμε με το συμπέρασμα του συγγραφέα ότι μέσω των αποτελεσμάτων

"... υπογραμμίζεται τη σημασία της πλήρους αντικατάστασης του καπνίσματος με ηλεκτρονικά τσιγάρα ή της διακοπής της χρήσης και των δύο προϊόντων για τους καπνιστές για να αποκομισθούν πιθανά οφέλη για την υγεία."

Πηγή:https://bit.ly/3o7Jkpk

LIQUA 4S GIA OLA TA PODS adv

BANNER BLOG CLICKCOLLECT blog