Share the story

Η ΕΕ αποφάσισε να κινήσει τη διαδικασία για επιβολή ελάχιστων φορολογικών συντελεστών, όπως στο αλκοόλ και τα καπνικά προϊόντα, στο άτμισμα και στο θερμαινόμενο καπνό. Επανεξετάζει λοιπόν το θέμα να ενσωματώσει και αυτά τα προϊόντα στο εναρμονισμένο καθεστώς. Για το λόγο αυτό, έχει αναρτήσει σε δημόσια διαβούλευση ένα ερωτηματολόγιο για τους Ευρωπαίους πολίτες και επαγγελματίες προκειμένου να ακούσει τις απόψεις τους για το θέμα.

Τί σημαίνει αυτό;

Η ΕΕ προτείνει Ευρωπαϊκό Φόρο στο ηλεκτρονικό τσιγάρο που φτάνει ως και 30 σεντ ανά ml υγρού, νικοτινούχου ή μη, υγρού ή εν γένει ατμιστικού προϊόντος ως ΚΑΤΩΤΑΤΟ πανευρωπαϊκό φόρο (αυτό σημαίνει "εναρμονισμένος φόρος" ο κατώτατος δηλαδή που θα εφαρμοστεί σε ΟΛΕΣ τις χώρες της ΕΕ).

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ;

Αυτή τη στιγμή και μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 22/6/2021, μπορείς να αφιερώσεις 2 λεπτά για να συμπληρώσεις το ερωτηματολόγιο που βρίσκεται online από την ίδια την Κομισιόν και να αντισταθείς στον παραλογισμό της ατμοκτονίας.
Για να συνδεθείς στην ιστοσελίδα της Κομισιόν, ως απλός πολίτης μπορείς να το κάνεις και μέσω των στοιχείων σου στα Twitter, facebook, αρκεί να είσαι ήδη συνδεδεμένος σε αυτά (logged in).

Παρακάτω παρατίθενται οι 3 χρήσιμοι σύνδεσμοι για να σε βοηθήσουν:

1) Ο σύνδεσμος της Δημόσιας Διαβούλευσης στα ελληνικά
2) Αρχείο word με οδηγίες βήμα-βήμα για να συμπληρώσεις το ερωτηματολόγιο της διαβούλευσης
3) Ένα χρήσιμο αρχείο τεκμηρίωσης, που μπορείς να επισυνάψεις στην ερώτηση 33 του ερωτηματολογίου όπου μπορείς να ανεβάσεις (upload) ένα αρχείο κειμένου με τις θέσεις σου. Αυτό το αρχείο είναι επίσης σε word ώστε να μπορείς να το επεξεργαστείς και να το διαμορφώσεις μόνο σε όσα συμφωνείς ή να προσθέσεις και άλλα σε αυτά που αναφέρω εγώ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Επειδή γίνεται online η υποβολή των ερωτηματολογίων, στο τέλος η ΕΕ, θα αθροίσει τις απαντήσεις που δόθηκαν. Αν είναι συντριπτική π.χ. η διαφορά όσων απάντησαν ότι ΔΕΝ πρέπει να φορολογηθούν τα ατμιστικά προϊόντα σε σχέση με τους άλλους που είπαν ότι πρέπει να φορολογηθούν και τα νικοτινούχα και τα μη νικοτινούχα ατμιστικά, η ΕΕ και ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ θα το λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Και αυτό διότι οι ενήλικες ΠΡΩΗΝ καπνιστές που έγιναν ατμιστές, είναι ΟΛΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ....

Δώσε 2 λεπτά από τη ζωή σου σε μια προσπάθεια να μπλοκάρουμε κάτι που θα αποτελεί ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΕΞΟΔΟ για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, για 17 εκατομμύρια ατμιστές στην ΕΕ. Μπορείς σε 2 λεπτά να δώσεις και τη δική σου βοήθεια.

Το άτμισμα πρέπει να παραμείνει ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΔΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ διότι αυτός που το επιλέγει πέρα από το όφελος για την υγεία του.... ωφελεί και την Κοινωνία αφού η Δημόσια Υγεία κερδίζει (και το Κράτος δε δαπανά σε βάθος χρόνου για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των συνδεδεμένων με το κάπνισμα ασθενειών).

ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.

Δημόσια Διαβούλευση: https://bit.ly/35x9QBB
Οδηγίες συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου: https://bit.ly/2TJUwz7
Αρχείο για επισύναψη στην ερώτηση 33 (Συμβολή στη Διαβούλευση): https://bit.ly/3cOx7TE