Share the story

Η Stoptober αρχίζει την 1 Οκτωβρίου και διαρκεί 28 μέρες. Σύμφωνα με τον PHE η Stoptober έχει οδηγήσει πάνω από 1 εκατομμύριο προσπάθειες διακοπής μέχρι σήμερα και είναι η μεγαλύτερη μαζική προσπάθεια διακοπής στη χώρα. Βασίζεται σε έρευνες που αποδεικνύουν ότι αν κάποιος σταματήσει το κάπνισμα για 28 μέρες, τότε έχει πενταπλάσιες πιθανότητες να παραμείνει απαλλαγμένος από τον καπνό για πάντα.

Σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Βρετανικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας είναι διακριτικά υπέρ του ατμίσματος τα τελευταία χρόνια. Ο PHE δημοσίευσε την έκθεση ορόσημο “ Ηλεκτρονικό τσιγάρο: ενημέρωση για τις αποδείξεις” το 2015. Από τότε, η πλειοψηφία των οργανισμών δημόσιας υγείας στη χώρα δέχτηκε το άτμισμα ως μια ασφαλέστερη εναλλακτική για τους καπνιστές.

Μεταξύ των χορηγών της φετινής εκδήλωσης Stoptober είναι η Ανεξάρτητη Βρετανική Εμπορική Ένωση Ατμού (IBVTA), ένας επιχειρηματικός οργανισμός προϊόντων ατμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, στου οποίου τα μέλη περιλαμβάνονται η Liberty Flights, η Totally Wicked και η JAC Vapour.

Μπορεί το άτμισμα πραγματικά να βοηθήσει να διακόψουν οι καπνιστές το τσιγάρο;

Τουλάχιστον τρεις μελέτες, φέτος μόνο, έχουν δείξει πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένα έγκυρο εργαλείο για τους καπνιστές που προσπαθούν να σταματήσουν το τσιγάρο. Τον Απρίλιο, μια μελέτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έδειξε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο ήταν το πιο δημοφιλές προϊόν που χρησιμοποιούν οι καπνιστές που προσπαθούν να διακόψουν.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Ντιέγκο, μελετώντας τα στοιχεία απογραφής των ΗΠΑ, έδειξαν στοιχεία ότι οι καπνιστές που ατμίζουν, προσπαθούν περισσότερο να κόψουν το τσιγάρο από αυτούς που δεν το κάνουν και από όσους προσπαθούν, επιτυγχάνουν περισσότεροι καπνιστές που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Τον περασμένο μήνα, οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Columbia University Mailman και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Rutgers έδειξαν ότι τα τελευταία πέντε χρόνια οι καθιερωμένοι καπνιστές που άτμιζαν καθημερινά είχαν διπλάσιες πιθανότητες να σταματήσουν το κάπνισμα από όσους δεν άτμιζαν.

Πηγή: http://vaping360.com/stoptober-vaping-ecigarettes/

Ηλεκτρονικό Τσιγάρο KIWI και υγρό αναπλήρωσης LIQUA 4S Hybrid