Share the story
Κάθε ένα από αυτά τα βακτήρια εξαπλώνεται εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο μέσω του βήχα, του φτερνίσματος, ακόμα και με την αναπνοή σε κοντινή απόσταση από τους μη μολυσμένους. Το βακτηρίδιο του πνευμονόκοκκου, γνωστό και ως πνευμονόκοκκος, είναι ένα από τα πιο δυνητικά εξασθενητικά.
Η έρευνα δείχνει ότι αυτά τα τρία συγκεκριμένα βακτήρια συχνά συμβάλλουν σε καταστροφικές ασθένειες όπως η πνευμονία, οι λοιμώξεις του αίματος (βακτηριαιμία) και πολλές μορφές διαταραχών του αυτιού και του ρινικού κόλπου. Ο πνευμονόκοκκος συνδέεται επίσης περαιτέρω με την μηνιγγίτιδα, μια δυνητικά θανατηφόρα λοίμωξη του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.
Εν τω μεταξύ, το βακτήριο του σταφυλόκοκκου συνδέεται συχνά με τροφική δηλητηρίαση, και ο σταφυλόκοκκος είναι μερικές φορές συνδεδεμένος με τον στρεπτόκοκκο και το κηρίο, μεταξύ άλλων ιατρικών παθήσεων.
Ορισμένες από τις αρχικές προειδοποιητικές ενδείξεις μιας λοίμωξης από πνευμονόκοκκο, στρεπτόκοκκο ή σταφυλόκοκκο περιλαμβάνουν τα ακόλουθα: Βήχα, Φτέρνισμα, Ναυτία, Εμετό, Πονοκέφαλο ή ημικρανίες, Πονόλαιμο, Συμφόρηση του ρινικού κόλπου ή/και του θώρακα, Πυρετό, Κρυάδες, Ευερεθιστότητα, Μυϊκούς πόνους, Αρθραλγία, Δύσκολη αναπνοή ή δύσπνοια, Πόνο στα αυτιά, Ζάλη, υχενικό πόνο, Δυσκολία ύπνου
 
Ευτυχώς, η επιστημονική έρευνα, που χρονολογείται από το 1940, δείχνει ότι η ατμοποιημένη προπυλενογλυκόλη δρα ως φυσικός αντιβακτηριδιακός παράγοντας. Μία από τις πρώτες μελέτες που δημοσιεύθηκαν σε αυτό το θέμα εξακολουθεί να αναφέρεται ευρέως από τους σύγχρονους επιστήμονες ως βάση για πιο προηγμένες έρευνες. 
 
 
 
Ο ΔΡ. THEODORE PUCK ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΠΡΟΠΥΛΕΝΟΓΛΥΚΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
 
Ο Δρ. Theodore Puck ήταν ένας από τους πιο αξιόλογους επιστήμονες του εικοστού αιώνα. Όταν απεβίωσε το 2005, οι New York Times δημοσίευσαν μια ιστορία που επισήμανε τα πολλά επιστημονικά επιτεύγματά του. Ωστόσο, πριν ο Δρ. Puck ανακαλύψει τα μυστικά οφέλη της προπυλενογλυκόλης, ξεκίνησε τη ζωή του ως ένα ερωτηματικό παιδί στην Αγγλία με μια κάπως ασυνήθιστη περιέργεια για την Μαύρη Πανούκλα στο Λονδίνο του 1340.
Το έντονο ενδιαφέρον του για τη θανατηφόρα εποχή μεγάλωσε όταν ενηλικιώθηκε και έπεσε με τα μούτρα στην επαγγελματική του καριέρα. Ο Puck σύντομα ανακάλυψε ότι η διαβόητη πανδημία περιορίστηκε τελικά μόνο αφού οι ντόπιοι άρχισαν να καίνε σχεδόν τα πάντα, από σεντόνια μέχρι ρούχα, ακόμα και τα σπίτια και τους στάβλους τους.
Καθώς το τοπίο του Λονδίνου σύντομα καταλήφθηκε από ένα παχύ, σταχτώδη καπνό, οι ατομικές διαγνώσεις της βουβωνικής πανώλης άρχισαν να μειώνονται ακαριαία. Ο Δρ. Puck υπέθεσε ότι κάτι στον εξατμιζόμενο καπνό πρέπει να βοήθησε στη θανάτωση των βακτηρίων που προκάλεσαν το ξέσπασμα της Μαύρης Πανούκλας.
Έτσι, άρχισε να πειραματίζεται με πιθανά χημικά και ουσίες. Μετά από αρκετά χρόνια, ανακάλυψε ότι η ατμοποιημένη προπυλενογλυκόλη σκοτώνει πολλές μορφές αερομεταφερόμενων βακτηρίων.
Οι παρατηρήσεις που αναφέρονται εδώ προσθέτουν περαιτέρω υποστήριξη στην προηγούμενη προτεινόμενη σύλληψη του μηχανισμού της θανατηφόρας δράσης του ατμού της προπυλενογλυκόλης, δηλαδή ότι μια βακτηριοκτόνος συγκέντρωση γλυκόλης συσσωρεύεται στα σταγονίδια των βακτηρίων ως αποτέλεσμα της επαφής και της απορρόφησης των μορίων της γλυκόλης από την περιβάλλουσα ατμόσφαιρα.
Ο πνευμονόκοκκος σκοτώθηκε από ποσότητες προπυλενογλυκόλης τόσο χαμηλές όσο το 1gm στα είκοσι εκατομμύρια cc αέρα. Για την παραγωγή του ίδιου βαθμού θανάτωσης των στρεπτόκοκκων και των σταφυλόκοκκων, απαιτούνται συγκεντρώσεις από ένα στα πέντε εκατομμύρια έως ένα στα δέκα εκατομμύρια.
Η έρευνα του Δρ. Puck δημοσιεύεται σε μια έκθεση με τίτλο “Η βακτηριοκτόνος δράση του ατμού προπυλενογλυκόλης σε μικροοργανισμούς αιωρούμενων στον αέρα”, η οποία εξακολουθεί να είναι άμεσα διαθέσιμη μέσω του δικτυακού τόπου της NLB-NIH. Αυτή η εργασία είναι μόνο μια από τις πολλές που σύντομα θα ακολουθούσαν. Η έρευνα του Puck, εκτός των άλλων,  έχει συμβάλει σε μελλοντικές ανακαλύψεις, συμπεριλαμβανομένης της διαπίστωσης ότι η παθητική εισπνοή του ατμού των ηλεκτρονικών τσιγάρων είναι πολύ λιγότερο τοξική από αυτή του καπνού των εύφλεκτων προϊόντων καπνού. Το 2017, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνιας (DPH) προέβη ακόμη και σε επίσημη ανακοίνωση ότι “το παθητικό άτμισμα δεν φαίνεται να ενέχει σημαντικούς κινδύνους για την υγεία.”
 
 
Phix QI