Share the story
Ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου αποτρέπει τις ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις.
 
Σύμφωνα με μια ανάλυση που έγινε στις πρώτες 8 χιλιάδες περιπτώσεις, οι καπνιστές θα ήταν πιο εκτεθειμένοι στη μόλυνση. Ο ατμός της PG, από την άλλη πλευρά, είναι αποτελεσματικός για την απολύμανση επειδή διεισδύει στα μικρόβια που αιωρούνται στα σωματίδια του σάλιου, αλλάζοντας το περιεχόμενο των ενζύμων τους. Θα μπορούσε να υπήρχε σύνδεση μεταξύ της ανάπτυξης του κινεζικού κορονοϊού και του καπνίσματος. Σύμφωνα με μια έρευνα των πρώτων 8.000 περιπτώσεων κορονοϊού που διεξάγονται από ερευνητές στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι άνδρες είναι πιο πιθανό να έχουν πιο σοβαρά συμπτώματα, όπως η πνευμονία, και είναι πιο πιθανό να πεθάνουν. Ένας λόγος θα μπορούσε να είναι ότι οι Κινέζοι άνδρες καπνίζουν πολύ και, κατά συνέπεια, οι ερευνητές θα  συμπέραιναν ότι μπορεί να υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ αυτής της κακής συνήθειας και της ανάπτυξης της ασθένειας. Ο λόγος για τον οποίο οι άνδρες θα μπορούσε να είναι πιο ευαίσθητοι στην ασθένεια δεν είναι απολύτως σαφής, αλλά θα επιβεβαιώσει αυτά που έχουν ήδη συμβεί και προέκυψαν σε δύο προηγούμενες εξάρσεις από τον κορονοϊό: το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (Mers) και το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (Sars)
Σύμφωνα με τον Δρ Sanjay Agrawal (Royal College of Physicians), οι καπνιστές έχουν διπλάσιες πιθανότητες να κολλήσουν τη νέα μορφή πνευμονίας από τους μη καπνιστές. "Είναι επίσης πιο πιθανό να πάθουν λοιμώξεις, ο λόγος είναι ότι το κάπνισμα επηρεάζει την άμυνα, έτσι είναι πιο ευαίσθητο στις ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις". Σύμφωνα με τον αείμνηστο καθηγητή κ. Molimard, ευγενή πατέρα της διεθνούς τοξικολογίας, ο ατμός που προέρχεται από προπυλενογλυκόλη, ο οποίος εκπέμπεται επίσης από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, θα κρατούσε μακριά τους ιούς και τα βακτηρίδια, ειδικά χάρη στην αύξηση της θερμοκρασίας του εισπνεόμενου αέρα που εμποδίζει την ανάπτυξή τους. "Ο ατμός PG ο Molimard έγραψε είναι αποτελεσματικός για την απολύμανση επειδή διεισδύει στα μικρόβια σε εναιώρημα στα σωματίδια σάλιου που ονομάζονται "σταγόνες Flügge", αλλάζοντας το ενζυμικό τους περιεχόμενο."
Προπυλενογλυκόλη
Μία από τις ιδιότητες της προπυλενογλυκόλης (PG), ενός βασικού συστατικού του υγρού, έχει μια ενδιαφέρουσα επιδημιολογική εφαρμογή. Σε περιπτώσεις πολέμου, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα εργαλείο για την πρόληψη επιδημιών μεταξύ των στρατιωτών, για την προστασία τους από λοιμώξεις που μεταδίδονται μέσω του αέρα στους στρατώνες, αλλά και από πιθανές επιθέσεις με βακτηριολογικά όπλα. Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε η εκμετάλλευση των ισχυρών αντιμικροβιακών, αντιμυκητιασικών και αντι-ιικών ιδιοτήτων του αερολύματος της προπυλενογλυκόλης. Ο ατμός PG είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός για την απολύμανση του αέρα, διότι διεισδύει στα μικρόβια που αιωρούνται στα σωματίδια του σάλιου που ονομάζονται "σταγονίδια Flügge", αλλάζοντας το ενζυμικό τους περιεχόμενο.
2photoΑυτή η επίδραση έχει αποδειχθεί πειραματικά σε κλειστά περιβάλλοντα και έχουν καθοριστεί οι βέλτιστες συνθήκες. "Σύμφωνα με τις πειραματικές συνθήκες που υιοθετήθηκαν, οι διαφορετικοί τύποι βακτηρίων (όπως πνευμονόκοκκοι, αιμολυτικοί στρεπτόκοκκοι, σταφυλόκοκκοι, Haemophilus influenzae κ.λπ.), καθώς και ο ιός της γρίπης, όταν ψεκάζονται σε περιβάλλοντα που περιέχουν ατμούς PG, σκοτώνονται τόσο γρήγορα που κανένας μικροοργανισμός ή ιός δεν μπορεί να ανιχνευθεί στο χώρο όπου πραγματοποιείται το πείραμα. "Δύο βακτηριακές καλλιέργειες, εναιωρημένες σε υγρό ζωμό, ψεκάστηκαν σε πειραματικό χώρο 1 m² με ύψος 2,5 m. Ατμός PG ελήφθη μέσω θέρμανσης μεταξύ 70 και 80° C, χρησιμοποιώντας πολύ παρόμοια αντίσταση με εκείνη των ηλεκτρονικών τσιγάρων. Με τον τρόπο αυτό, τα ποντίκια προστατεύθηκαν από πνευμονιοκοκκικές λοιμώξεις.
Με συγκεντρώσεις ατμού 1 g ανά 2/4 m3 αέρα, παρατηρείται ταχεία και πλήρης αποστείρωση. Πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις PG, ίσες με 1 g ανά 50 m3, επαρκούν για να εξοντώσουν τους πνευμονόκοκκους και τους Haemophilus influenzae.
Η πίεση του ατμού γλυκερόλης είναι 100 φορές ασθενέστερη από την πίεση της προπυλενογλυκόλης. Η εισπνοή του αερολύματός σας επιτυγχάνει μόνο ένα ήπιο αντισηπτικό αποτέλεσμα. Η αντιμυκητιακή δράση της PG έχει επίσης αποδειχθεί ευρέως. Ο ατμός είναι αποτελεσματικότερος από την ίδια ποσότητα PG που εισπνέεται ως αερόλυμα.
Έχουν αποδειχθεί σημαντικές επιπτώσεις στις αερομεταφερόμενες λοιμώξεις. Σε μια φοιτητική εστία, ο αέρας απολυμάνθηκε με ατμούς γλυκόλης για 3 διαδοχικούς χειμώνες. Διαγνώστηκαν 13 μολύνσεις στα δωμάτια που υποβλήθηκαν σε απολύμανση, σε σύγκριση με 132 στις αίθουσες ελέγχου. Η εισπνοή αερολύματος γαλακτικού οξέος έχει επίσης μικροβιοκτόνο δράση. Η χρήση της PG ως ατμοσφαιρικού απολυμαντικού έχει εγκαταλειφθεί επειδή, σε ανοικτά περιβάλλοντα, είναι δύσκολο να επιτευχθεί επαρκής συγκέντρωση. Η εμφάνιση των αντιβιοτικών, με την υποστήριξη της φαρμακοβιομηχανίας, έχει κάνει την ανάπτυξή της ακόμη πιο περιττή. Παρά τα εμπόδια αυτά, η χρησιμότητα της PG για την απολύμανση των εσωτερικών επιφανειών και, σε συνδυασμό με την αιθανόλη, για την απολύμανση των χεριών εξακολουθεί να αναγνωρίζεται.
Θερμοκρασία
Όταν αναρροφάται στο στόμα, ο καπνός είναι καυτός, σχεδόν βρασμένος εάν προέρχεται από πίπα. Κατά τη διάρκεια της εισπνοής, το σύννεφο καπνού αναμιγνύεται με κάποιο ψυχρότερο αέρα. Η θερμοκρασία του εισπνεόμενου αέρα είναι σημαντική, καθώς αλληλοεπιδρά με την ανάπτυξη μικροβίων και ιών.
Συνεχίζοντας την έρευνα του Γάλλου μικροβιολόγου (και βραβευμένου με βραβείο Νόμπελ) André Lwoff, δύο ομάδες από τα ινστιτούτα Pasteur και Weismann συνεργάστηκαν για τη δημιουργία μιας συσκευής που ονομάζεται Rhinotherm®. Επιστημονικά αποδεδειγμένο σε 205 ασθενείς, αυτή η συσκευή σας επιτρέπει να εισπνεύσετε τον υγροποιημένο και θερμαινόμενο αέρα μέσω των ρουθουνιών. Η επακόλουθη αύξηση της θερμοκρασίας του ρινικού βλεννογόνου, που αυξάνεται στους 43° C, μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη του ιού. Τρεις συνεδρίες διάρκειας 30 λεπτών, που διενεργήθηκαν σε διαστήματα 2-3 ωρών, αποδείχθηκαν επαρκείς για τη θεραπεία της λοιμώδους ρινίτιδας στο 72% των ατόμων, ενώ στην ομάδα ελέγχου που δεν υποβλήθηκε σε θεραπεία το ποσοστό ήταν μόνο 18%. Παρατεταμένη βελτίωση έχει παρατηρηθεί επίσης σε περιπτώσεις επίμονης αλλεργικής ρινίτιδας. Δυστυχώς, αυτή η συσκευή δεν έχει επιτύχει την αναμενόμενη εμπορική επιτυχία, ίσως λόγω του βάρους της (3,5 κιλά) και του υψηλού κόστους (350 ευρώ).
 
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ
  Το ηλεκτρονικό τσιγάρο συνδυάζει τις θερμικές επιδράσεις με τις ιδιότητες της προπυλενογλυκόλης
 Το ηλεκτρονικό τσιγάρο συνδυάζει τις θερμικές επιδράσεις με τις ιδιότητες της προπυλενογλυκόλης. Θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική από τα αερολύματα PG, ακόμη και σε περιορισμένους χώρους, επειδή ο συμπυκνωμένος ατμός εισπνέεται κατευθείαν στην αναπνευστική οδό, σε θερμοκρασία παρόμοια με αυτή που λαμβάνεται με το Rhinotherm® (περίπου 43° C). Το αντιβακτηριακό αποτέλεσμα θα μπορούσε να ενισχυθεί με γαλακτικό οξύ, υπεύθυνο για τη συγκεκριμένη αίσθηση του ερεθισμού του λαιμού που οι ατμιστές αποκαλούν "χτύπημα". Επιπλέον, το εξαιρετικά χαμηλό pH του μειώνει σημαντικά την απορρόφηση και τη διάχυση της νικοτίνης.
 
ΤheCookieFamily
%MCEPASTEBIN%