Share the story
 
Η πανδημία του κορωνοϊού μας ανάγκασε να εφαρμόσουμε μέτρα περιορισμού της εξάπλωσής της στη χώρα μας, με αποτέλεσμα το σύνθημα ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ να είναι ο κυρίαρχος στόχος για όλους μας. Ο ΣΕΕΠΑ από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε «Εξειδικευμένες Οδηγίες για τον Κορωνοϊό» για τα ατμιστικά καταστήματα στην Ελλάδα, προκειμένου να εφαρμοστούν τα μέγιστα επίπεδα υγιεινής, για τους ατμιστές πελάτες μας καθώς και το προσωπικό των επιχειρήσεων.
 
Ωστόσο, ως πρώην καπνιστές, έχουμε πλήρη αντίληψη τί σημαίνει για έναν καπνιστή να πρέπει να περιοριστεί εντός της οικίας του για σχεδόν όλο το 24ωρο. Πέρα από τη ζημία στην ίδια του την υγεία, μέσω του παθητικού καπνίσματος που είναι επίσης ζημιογόνο, θα προκαλέσει βλάβες και στην οικογένειά του, στα παιδιά του. Ακόμα και αν βγαίνει στο μπαλκόνι να καπνίζει, υπάρχει επιβάρυνση και στην ποιότητα ζωής των οικείων του κατά τη διάρκεια της καραντίνας.
 
Ο ΣΕΕΠΑ παραμένει σταθερά προσηλωμένος στη σημαντική αποστολή του που είναι η μείωση των καπνιστών στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τους ατμιστές που ήδη επέλεξαν να κόψουν το κάπνισμα. Θεωρούμε ότι και οι νυν καπνιστές, έχουν μια χρυσή ευκαιρία να αποτάξουν την εξάρτηση με το κάπνισμα, που όλοι γνωρίζουμε τί βλάβη υγείας προκαλεί, ανεξάρτητα από τον κορωνοϊό.
 
Κάνοντας τώρα το βήμα ο καπνιστής, για τη διακοπή της καπνιστικής συνήθειας, θα καταφέρει να κερδίσει την υγεία του πίσω, παρακαταθήκη για την υπόλοιπη ζωή του. Και φυσικά θα προσφέρει έτσι και στη Δημόσια Υγεία. 
 
 
 
  Η πανδημία θα περάσει σε κάποιες εβδομάδες και είναι ευχής έργον να μείνει κληρονομιά στον καπνιστή, η διακοπή του καπνίσματος κατά την καραντίνα.
Το μπορεί, είμαστε σίγουροι για αυτό, κρίνοντας εξ ιδίων.
 
BANNER Prosfores 2000x670px