Share the story

Αλλά ερευνητές κατά του ατμίσματος χρησιμοποιούν ψευδοεπιστημονικά τεκμήρια για να δημιουργήσουν ψεύτικες ειδήσεις.

WASHINGTON, D.C. - Τα αποτελέσματα μιας διαδικτυακής έρευνας για νέους και νεαρούς ενήλικες που μόλις δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Adolescent Research δεν δείχνουν συσχέτιση μεταξύ του αποκλειστικού χρήστη προϊόντων ατμίσματος και της θετικής διάγνωσης για COVID-19.

Παρά αυτά τα ευρήματα και τους σημαντικούς περιορισμούς που είναι εγγενείς στις διαδικτυακές έρευνες, ορισμένοι δημοσιογράφοι βρήκαν ευκαιρία για πρωτοσέλιδα, δηλώνοντας ότι οι έφηβοι ατμιστές έχουν έως και επτά φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από COVID-19. Αυτό βασίζεται στα αποτελέσματα των ερωτηθέντων που ανέφεραν ότι καπνίζουν και κανονικά τσιγάρα μαζί με το άτμισμα. Ωστόσο, η σύνδεση με τη νόσο εξαφανίστηκε, όταν οι ερευνητές εξέτασαν τη νεολαία και τους νεαρούς ενήλικες που ανέφεραν ότι κάνουν μόνο άτμισμα ή μόνο κάπνισμα.

Αυτό το περίεργο εύρημα - ότι το κάπνισμα μόνο του ή το άτμισμα μόνο μου δεν αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης COVID-19, αλλά η χρήση και των δύο προϊόντων ξαφνικά αυξάνει τον κίνδυνο - δεν μπορεί να αγνοηθεί έτσι απλά. Αυτό δεν εμπόδισε βέβαια τους ακτιβιστές νομοθέτες όπως ο εκπρόσωπος Raja Krishnamoorthi (D-Ill.), Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Οικονομικής και Πολιτικής Καταναλωτών, να εκμεταλλευτεί αυτό το εύρημα για να παροτρύνει τη Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων να απαγορεύσει όλες τις πωλήσεις ατμιστικών προϊόντων κατά τη διάρκεια της κρίσης του COVID-19. 

 

Ο Gregory Conley, πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Ατμίσματος, μια ομάδα υπεράσπισης του ατμίσματος, δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση:

«Αυτή η διαδικτυακή έρευνα δεν διαπίστωσε καμία σχέση μεταξύ της αποκλειστικής άτμισης των τελευταίων 30 ημερών και της αναφοράς θετικών δειγμάτων COVID-19.
Με άλλα λόγια, κατέρρευσε ο βασικός στόχος που είχαν οι ερευνητές κατά του ατμίσματος, ο οποίος ήταν να βρεθεί σύνδεσμος μεταξύ ατμίσματος και COVID-19.
«Εάν πιστεύουμε ότι αυτά τα αποτελέσματα έχουν πραγματικές επιπτώσεις, τότε πρέπει να πιστεύουμε επίσης ότι το αποκλειστικό κάπνισμα ή το αποκλειστικό άτμισμα, δεν δημιουργεί πρόσθετους κινδύνους για τη νόσο COVID-19, αλλά η χρήση και των δύο προϊόντων αυξάνει πραγματικά τον κίνδυνο αυτό. Επιπλέον, το να μην έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ηλεκτρονικό τσιγάρο στη ζωή σας αυξάνει τους κινδύνους COVID-19, αλλά δεν έχετε κίνδυνο αν έχετε ατμίσει μόνο τις τελευταίες 30 ημέρες. Αυτό είναι επιστημονικά παράλογο και κανένας σοβαρός ακαδημαϊκός για την υγεία δεν θα μπορούσε να εξαγάγει συμπεράσματα από τέτοια αντιφατικά δεδομένα.

«Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αυτή η διαδικτυακή έρευνα ψευδοεπιστήμης υποτιμάται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όταν μεγάλες, σωστά πραγματοποιούμενες μελέτες βρίσκουν αποτελέσματα για το κάπνισμα και το COVID-19 που είναι εντελώς αντίθετα με την αφήγηση που προωθείται από διαφημιστές. 

«Ο κύριος Κρίσναμοορθι έχει δείξει ξανά και ξανά ότι η πρωταρχική του ανησυχία δημιουργεί πρωτοσέλιδα, χωρίς να διασφαλίζει ότι η πολιτική δημόσιας υγείας βασίζεται στην επιστήμη.

Οι μόνοι νικητές όταν απαγορεύονται ασφαλή προϊόντα όπως τα ατμιστικά είναι οι καπνοβιομηχανίες." 

Σχετικά με την Αμερικανική Ένωση Ατμίσματος

Η American Vaping Association είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει τη δίκαιη και λογική ρύθμιση των προϊόντων ατμίσματος, αλλιώς γνωστών ως ηλεκτρονικών τσιγάρων, με στόχο τη μεγιστοποίηση του αριθμού των ενηλίκων καπνιστών που χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα για να σταματήσουν το κάπνισμα.
Το AVA ιδρύθηκε από τον Gregory Conley, έναν καταναλωτή και υποστηρικτή της βιομηχανίας με μακρόχρονο ιστορικό υποστήριξης για προϊόντα ατμίσματος που χρονολογούνται από το 2010.
Είμαστε αφοσιωμένοι στην ενημέρωση του κοινού και των κυβερνητικών αξιωματούχων σχετικά με τα οφέλη για τη δημόσια υγεία που προσφέρονται από τα προϊόντα ατμίσματος, τα οποία είναι συσκευές με μπαταρία που θερμαίνουν υγρά αναπλήρωσης με νικοτίνη ή χωρίς και δημιουργούν έναν εισπνεύσιμο ατμό.
Το AVA δεν είναι εμπορικός όμιλος και δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των χορηγών της βιομηχανίας μας.

Πηγή: https://bit.ly/3aHkM1u

BANNER 13 Sins summer flavors 10ml