Share the story

ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ: “ΒΑΣΙΣΤΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΣΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ”

Το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρεί ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο για τη διακοπή του καπνίσματος. Τόσο πολύ ώστε ο ιστότοπος της Εθνικής Πολιτικής για την Υγείας να έχει μια ενότητα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προτείνει στους καπνιστές πώς να το επιλέξουν και να το χρησιμοποιήσουν στο έπακρο.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας;

Το πρώτο είναι ένα κυρίαρχο κράτος, πάντα περήφανο που πηγαίνει κατευθείαν στο δικό του δρόμο, ακόμα κι αν με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται το αδιαπέραστο (βλ. Brexit). Ο δεύτερος είναι μια, τεραστίων διαστάσεων, γραφειοκρατική δομή αποτελούμενη από εκατοντάδες αντιπροσώπους, που συνεχίζεται με αδράνεια, με πλειοψηφία χτυπημάτων ή πιέσεων από αυτήν ή από την ομάδα συμφερόντων της. Όταν ο ΠΟΥ φτερνίζεται, κι ενώ η Ιταλία σπεύδει να κρατήσει το μαντήλι της, το Ηνωμένο Βασίλειο κάνει μερικά βήματα μπροστά για να αποφύγει την επίθεση της γρίπης. Μια διαφορά γνωστή στις χιλιάδες εταιρείες παραγωγής και πώλησης, που ασχολούνται σε όλο τον κόσμο με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα υγρά αναπλήρωσης. Ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο η νέα ηλεκτρονική συσκευή διανομής νικοτίνης θεωρείται συχνά ίδια με τα παραδοσιακά τσιγάρα, με παρόμοιους κανονισμούς και περιορισμούς, το Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθεί την πορεία της μείωσης των βλαβών. Δηλαδή, η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων σε μεγάλη κλίμακα είναι ευπρόσδεκτη επειδή μειώνει δραστικά τις ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα που προέρχονται από την καύση. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ακρογωνιαίος λίθος της επιστημονικής έρευνας που εφαρμόζεται στον άτμισμα ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2015 όταν το τοπικό ινστιτούτο ανώτερης υγείας έδειξε ότι ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου απελευθερώνει 95% λιγότερα τοξικά στοιχεία από το παραδοσιακό τσιγάρο. Ένα γεγονός που ποτέ δεν αμφισβητήθηκε, ούτε από ιδιωτικά εργαστήρια, ούτε από πολυεθνικούς οργανισμούς ή δημόσια ιδρύματα, ούτε καν μετά την αναθεώρηση του 2019.

Ωστόσο, η δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν περιορίζεται στην έρευνα αλλά διαδίδει συνεχώς μηνύματα για την υποστήριξη του ηλεκτρονικού τσιγάρου, που θεωρείται το πιο χρήσιμο εργαλείο για την διακοπή του καπνίσματος. Το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρεί ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο για τη διακοπή του καπνίσματος. Τόσο πολύ ώστε ο ιστότοπος της Εθνικής Πολιτικής για την Υγείας να έχει μια ενότητα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προτείνει στους καπνιστές πώς να το επιλέξουν και να το χρησιμοποιήσουν στο έπακρο. Για παράδειγμα, διαβάζουμε ότι “Δεν καίνε καπνό και δεν παράγουν πίσσα ή μονοξείδιο του άνθρακα, δύο από τα πιο επιβλαβή στοιχεία του καπνού” και κατά συνέπεια είναι “πολύ λιγότερο επιβλαβή από τα τσιγάρα και μπορούν να σας βοηθήσουν να σταματήσετε το κάπνισμα για πάντα”.

Αλλά υπάρχουν περισσότερα. Ενώ η διεθνής πολιτική συζήτηση φαίνεται να έχει αρχίσει να θέλει να πιέσει τα επαναγεμιζόμενα ηλεκτρονικά τσιγάρα με υγρό αναπλήρωσης (ανοιχτό σύστημα) ώστε να διατηρήσει τα μίας χρήσης ή προγεμισμένα (κλειστό σύστημα) στην αγορά, η αγγλική υγειονομική περίθαλψη δεν θέτει όρια αλλά προτείνει στους καπνιστές να επιλέξουν το μοντέλο ηλεκτρονικού τσιγάρου που τους ικανοποιεί καλύτερα. “Ένα επαναφορτιζόμενο ηλεκτρονικό τσιγάρο διαβάζουμε στον ιστότοπο της Nhp με μια επαναγεμιζόμενη δεξαμενή παρέχει νικοτίνη πιο αποτελεσματικά και γρήγορα από ένα μοντέλο μίας χρήσης και είναι πιθανό να σας δώσει μια καλύτερη πιθανότητα να διακόψετε το κάπνισμα. Εάν είστε περιστασιακός καπνιστής, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε ένα προγεμισμένο σύστημα pod. Εάν είστε βαρύς καπνιστής, συνιστάται να δοκιμάσετε και ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο μεγαλύτερης απόδοσης με υγρό αναπλήρωσης”. Η επιλογή, ωστόσο, δεν πρέπει να γίνεται τυχαία ή σύμφωνα με αισθητικά ή χρωματικά κριτήρια της συσκευής. Πρέπει να καθοδηγηθείτε και να συμβουλευτείτε κάποιον έμπειρο. Και ποιος είναι αυτός ο κάποιος; Όχι οι γιατροί ή οι ψυχολογικοί θεραπευτές (η άποψη του ΠΟΥ) αλλά εξειδικευμένοι καταστηματάρχες. Στην πραγματικότητα, η Εθνική Πολιτική Υγείας λέει πάντα, “Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε το σωστό επίπεδο νικοτίνης του υγρού αναπλήρωσης για να καλύψετε τις ανάγκες σας. Ένα κατάστημα που ειδικεύεται σε συσκευές ατμίσματος μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τη σωστή συσκευή και υγρό για εσάς”. Παρόλο που οι συμβουλές μπορεί να φαίνονται πρωτότυπες και ασυνήθιστες, στην πραγματικότητα οι έμποροι είναι οι πιο καταρτισμένοι να παρέχουν συμβουλές και προτάσεις για τη χρήση.

Από τότε που το ηλεκτρονικό τσιγάρο εισήλθε στην αγορά, έχει προκύψει συζήτηση για τον κίνδυνο της νικοτίνης. Μέχρι τότε, η υγεία ήταν σε κίνδυνο λόγω της καύσης, αλλά, δεδομένου ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν έχει, η διεθνής κοινότητα έπρεπε να αναζητήσει ένα άλλο σχέδιο κατηγορίας. Ωστόσο, η Nhp απορρίπτει επίσης αυτή τη άποψη, δηλώνοντας ότι “Αν και η νικοτίνη είναι η εθιστική ουσία στα τσιγάρα, είναι σχετικά ακίνδυνη. Σχεδόν όλες οι βλάβες από το κάπνισμα προέρχονται από χιλιάδες άλλες χημικές ουσίες που βρίσκονται στον καπνό του τσιγάρου, πολλές από τις οποίες είναι τοξικές. Η θεραπεία αντικατάστασης νικοτίνης χρησιμοποιείται εκτενώς για πολλά χρόνια για να βοηθήσει τους ανθρώπους να διακόψουν το κάπνισμα και είναι μια ασφαλής θεραπεία”. Μια συμβουλή είναι επίσης αφιερωμένη στις έγκυες γυναίκες: “Αντί να συνεχίσετε να καπνίζετε, εάν πιστεύετε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο σας είναι χρήσιμο στη διακοπή του καπνίσματος, είναι ένα πολύ πιο ασφαλές εργαλείο για εσάς και το μωρό σας”. Για τους ανηλίκους που καπνίζουν, από την άλλη πλευρά, δεν συνιστάται ως εργαλείο διακοπής το ηλεκτρονικό τσιγάρο, αλλά η παραπομπή σε γιατρό, ο οποίος μπορεί να συνταγογραφήσει εναλλακτικές θεραπείες αντικατάστασης νικοτίνης.

Πηγή:https://bit.ly/37Gyxgk

Ηλεκτρονικό Τσιγάρο KIWI και υγρό αναπλήρωσης LIQUA 4S Hybrid