Mάθετε πρώτοι τα νέα και όλες τις εξελίξεις για το ηλεκτρονικό τσιγάρο στο πρώτο Blog των ατμιστών, Vape News από την εταιρεία ηλεκτρονικών τσιγάρων και υγρών αναπλήρωσης Replace Smoke. Η μεγαλύτερη συλλογή από μεταφρασμένα Διεθνή Άρθρα, κορυφαίων ιατρών και Οργανισμών Δημόσιας Υγείας. Διαβάστε επίσης έρευνες και παγκόσμιες νομοθεσίες για τον ατμιστικό κλάδο. Χρήσιμες συμβουλές και βίντεο από την Διεθνή και Ελληνική ειδησεογραφία και νομοθεσία που στοχεύουν στην ορθή ενημέρωση της ατμιστικής κοινότητας και των καταναλωτών. Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ενέχουν 1% κίνδυνο σε σύγκριση με τα τσιγάρα καπνού 100% για τον καρκίνο των πνευμόνων I Replacesmoke

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 09:26
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ενέχουν 1% κίνδυνο σε σύγκριση με τα τσιγάρα καπνού 100% για τον καρκίνο των πνευμόνων I Replacesmoke

Μελέτη Δημοσίευση του περιοδικού Lung Disease News

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα εμπεριέχουν πολύ λιγότερο κίνδυνο για καρκίνο από ότι ο καπνός του τσιγάρου, αν και ορισμένα είδη είναι πιο επικίνδυνα από άλλα, σύμφωνα με μελέτη.

Η έρευνα, “Συγκρίνοντας τις πιθανότητες για καρκίνο από τις εκπομπές που παράγουν τα ατμιζόμενα προϊόντα νικοτίνης, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών τσιγάρων με εκείνες του τσιγάρων καπνού”, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Tobacco Control.

Τα τελευταία χρόνια, το άτμισμα έχει γίνει δημοφιλές στους ανθρώπους που θέλουν να αποφύγουν το κάπνισμα. Τόσο η επιστημονική κοινότητα όσο και το κοινό έχουν διχαστεί σχετικά με το κατά πόσον τα προϊόντα νικοτίνης που ατμοποιούνται, όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ή τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού, είναι καλύτερα για την υγεία μας από ότι το κάπνισμα.

Τα μεν ηλεκτρονικά τσιγάρα λειτουργούν με θέρμανση ενός υγρού που περιέχει νικοτίνη, ενώ τα δε προϊόντα λειτουργούν με θέρμανση και όχι καύση του καπνού.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα προϊόντα νικοτίνης που ατμοποιούνται, μπορούν να εκθέσουν τους ανθρώπους σε παράγοντες που προκαλούν καρκίνο. Το ερώτημα είναι πόσο μεγάλος είναι αυτός ο κίνδυνος που θέτουν;

Ο Dr. William E. Stephens του Πανεπιστημίου του St. Andrews ηγήθηκε μιας ομάδας που αποφάσισε να προσδιορίσει τον κίνδυνο καρκίνου των μεμονωμένων ενώσεων σε Ατμιστικά Προϊόντα Νικοτίνης (VNPs) και, στη συνέχεια, να υπολογίσει έναν συνολικό κίνδυνο για καρκίνο από τα προϊόντα αυτά.

Εξετάστηκαν δημοσιευμένες αναλύσεις εκπομπών αερίων για την παραγωγή μετρήσιμων ποσοστών κινδύνου για καρκίνο για ορισμένα αερολύματα που παρέχουν νικοτίνη, συμπεριλαμβανομένων κανονικών τσιγάρων, ηλεκτρονικών τσιγάρων, προϊόντων θερμαινόμενου καπνού χωρίς καύση και εισπνεόμενων φαρμάκων νικοτίνης. Για να συγκρίνουν τον κίνδυνο μεταξύ των αερολυμάτων, στη συνέχεια, βρήκαν μια συσκευή μέτρησης που ονομάζεται μονάδα κινδύνου εισπνοής. Του έδωσαν τον ορισμό ως ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου ανά μονάδα εισπνεόμενης χημικής ουσίας.Ηλεκτρονικό Τσιγάρο VS Κάπνισμα

Η ομάδα συνέδεσε τον κίνδυνο μονάδας εισπνοής με την εκτιμώμενη ημερήσια κατανάλωση των καπνιστών για να καταλήξει στα τελικά στοιχεία κινδύνου.

Ανακάλυψαν πως καθένα από τα αερολύματα ενείχε διαφορετικές πιθανότητες για καρκίνο. Ο καπνός τσιγάρων είχε την υψηλότερη δραστικότητα 100%. Τα περισσότερα ηλεκτρονικά τσιγάρα είχαν δραστικότητα καρκίνου που ήταν λιγότερο από 1% σε σχέση με τον καπνό των τσιγάρων.

Ένα άλλο εύρημα της έρευνας ήταν ότι οι συσκευές θέρμανσης και όχι καύσης του καπνού ενέχουν χαμηλότερη ισχύ καρκίνου από τον καπνό του τσιγάρου αλλά πολύ υψηλότερη δυνητικότητα από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

“Με τον βέλτιστο συνδυασμό στις ρυθμίσεις της συσκευής, τη σύσταση των υγρών αναπλήρωσης και συμπεριφοράς ατμίσματος, κανονικά έχουμε ως αποτέλεσμα, εκπομπές αερίων από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που εμπεριέχουν πολύ λιγότερη δυνητικότητα καρκίνου σε σύγκριση με τον καπνό των τσιγάρων”, γράφει η ομάδα του Stephens.

Η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα τσιγάρα ενέχουν τον υψηλότερο ισόβιο κίνδυνο για καρκίνο, ακολουθούμενα από τις συσκευές θέρμανσης του καπνού χωρίς καύση, έπειτα τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τέλος τις ιατρικές συσκευές εισπνοής νικοτίνης.

Πηγή: https://bit.ly/3svFs42

Ηλεκτρονικό Τσιγάρο KIWI και υγρό αναπλήρωσης LIQUA 4S Hybrid

Κατάστημα Νέου Ηρακλείου

Μαρίνου Αντύπα 88,
14121, Νέο Ηράκλειο Αττικής

Ωράριο Λειτουργίας

ΔΕΥΤΕΡΑ 10:00 - 19:00
ΤΡΙΤΗ 10:00 - 20:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 10:00 - 19:00
ΠΕΜΠΤΗ 10:00 - 20:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00 - 20:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00 - 17:00

Παραγγελίες μέσω eshop
ή τηλεφωνικά στο 210 27 14 115

Κατάστημα Χαλανδρίου

Αγίας Παρασκευής 104,
15232, Χαλάνδρι Αττικής

Ωράριο Λειτουργίας

ΔΕΥΤΕΡΑ 10:00 - 19:00
ΤΡΙΤΗ 10:00 - 20:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 10:00 - 19:00
ΠΕΜΠΤΗ 10:00 - 20:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00 - 20:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00 - 17:00 

Παραγγελίες μέσω eshop
ή τηλεφωνικά στο 210 68 94 741

Στον ιστότοπό μας περιλαμβάνονται προϊόντα με νικοτίνη, που απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικους καπνιστές και ενδέχεται να είναι επιβλαβή για την υγεία. Απαγορεύεται η αγορά και η χρήση από άτομα κάτω των 18, έγκυες και θηλάζουσες, άτομα που είναι αλλεργικά ή και ευαίσθητα στην νικοτίνη και άτομα με καρδιακές παθήσεις ή υπέρταση. Τα προϊόντα που περιέχουν νικοτίνη, η οποία είναι εξαιρετικά εθιστική ουσία, πρέπει να φυλάσσονται μακριά από παιδιά.

Log in